Vesilahdessa alhaisin työttömyysaste Pirkanmaalla

Työttömien määrä laski

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Lempäälässä ja Vesilahdessa elokuussa. Lempäälässä oli elokuun lopussa 642 työtöntä työnhakijaa, kun vielä kuukautta aikaisemmin työttömänä oli 818 henkeä. Vesilahdessa työttömiä oli elokuun lopussa 107, kun vielä heinäkuun lopussa heitä oli 138. Tilanne on kohentunut myös vuodentakaisesta, jolloin Lempäälässä oli elokuun lopussa työttömänä 916 ja Vesilahdessa 191 henkilöä.

Ely-keskus tiedottaa, että kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli kolmekymmentä prosenttia vuoden 2018 elokuussa verrattuna vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan.

Alhaisin työttömyysaste Pirkanmaalla kuntatasolla oli Vesilahdessa, 5,1 prosenttia. Lempäälässä työttömyysaste oli elokuun lopussa 5,8 prosenttia.

Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa. Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haaste. Työttömien miesten työllisyyskehityksessä oli vielä muutosta parempaan suuntaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?