Seniorineuvoston avoimien ovien tilaisuus

Seniorineuvosto on aloittanut uudenlaisena ikäihmisten toiveita kuulevana toimintatapana avoimet ovet Lempostuvalla ennen varsinaista neuvoston kokousta.

Ilahduttavaa on ollut, että tätä tapaamismahdollisuutta ikäihmiset ovat käyttäneet. Esille on noussut, että Hakkarissa vertaisohjaajan vetämien ryhmien aamu-aikaa on typistetty. Toivotaan entistä toiminta-aikaa. Aikalyhennystä on perusteltu oppilaiden tarpeista johtuvaksi. Kuitenkaan oppilaita ei aikaisessa aamussa kuntosaleilla näy.

Hakkarin kuntosalille, näkyvälle paikalle halutaan ensiapulaukku. Ensiapulaukun ei pidä olla lukkojen takana, sillä jos ensiapua tarvitaan, laukun pitää olla pian käyttöön saatavissa.

Nauhat, kumilenkit, kepit ja muut jumppien pikkuvälineet kiertävät eri ryhmien kesken. Olisiko kallis sijoitus, jos kussakin pisteessä olisi omat välineet?

Keskusteluun nousi vertaisohjaajien rooli. Todettiin, että vapaaehtoistyö ja vertaisohjaajatoiminta menevät sekaisin ihmisten mielessä. Todettiin, että vertaisohjaajien pitää voida keskittyä vertaisohjaajatoimintaan. Jos tulee paljon muuta, rooli käy liian raskaaksi ja vertaisohjaajat alkavat väsyä ja luopua tehtävästään.

Vertaisohjaajille toivottiin ensiapukurssia.

Pirkan opiston toiminta-ajat ovat liian lyhyet. Ilmoittautumissysteemi oli kaaos. Ilmoittautumisjärjestelmässä olisi huomioitava puhelimien kautta ilmoittautuneiden mahdollisuudet tasavertaisina internetin käyttäjien kanssa saada kurssipaikka. Tietty prosenttimäärä paikoista voitaisiin varataan puhelimien kautta ilmoittautuville. Jos näitä paikkoja jää täyttämättä, täytetään ne internetin kautta tulleista ilmoittautuneista.

Esillenostetut asiat on välitetty kuntaan asianomaisille viranhaltijoille.

Seniorineuvosto on iloinen siitä, että puheyhteys on luotu ihmisiin, joiden asioiden kuulijaksi neuvosto on asetettu. Toivomme, että jatkossakin tilaisuuteen tullaan rohkeasti. Ei ole niin pientä murhetta, etteikö sitä kannattaisi eteenpäin puhua ja yhdessä pohtia.

Seniorineuvosto kiittää aktiivisia ikäihmisiä.

Seniorineuvoston puolesta.

 

Maikki Hämäläinen-Ylikahri

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.