Bussilla Narvasta Hervannan ratikkaan?

Suunnitelmien mukaan Tampereen tuleva ratikka muuttaa myös Lempäälästä ja Vesilahdesta kaupunkiin ajavien bussien reittejä.
Nykyinen bussilinja 50 ei ajaisi enää Hämeenkadulle, vaan päätepisteenä olisi linja-autoasema.
Vielä isompia muutoksia on suunniteltu linjalle 55 Narvasta Tampereelle. Kaavailujen mukaan bussi nousisi Sääksjärven rampilta Ruskontielle ja ajaisi Hervantaan. Sieltä keskustaan suuntaavat matkustajat astuisivat ratikan kyytiin. Muilta osin bussi kulkisi nykyistä linjaa Ideaparkin kautta moottoritielle.
Tämä isoja mutkia matkaan aiheuttava ja matka-aikaa pidentävä Hervannan kierros on jo herättänyt harmistusta reittiä käyttävissä eikä ihme.

Muutos on myrkkyä myös Ideaparkissa töissä käyville tamperelaisille sekä tietenkin joukkoliikennettä käyttäville kauppakeskuksen asiakkaille. Tämä herättää monenlaisia ajatuksia.

Arvatenkin on myös matkustajia, jotka jatkossa joutuvat ensin matkaamaan bussilla Hervantaan, sieltä ratikalla kohti keskustaa ja edelleen keskustasta nousemaan toisen bussin kyytiin.

Näin saadaan ratikkaan matkustajia, mutta muuten reitissä ei ole paljon tolkkua. Siitä hyötyvät vain ne, joiden päätepysäkki on Hervanta.

Matkustajat voivat antaa palautetta reittisuunnitelmista nettiosoitteessa joukkoliikenne.tampere.fi. Sivulla on linkki Linjasto 2021. Sieltä löytyvät kartat ja palauteohjeet.

Lempäälässä kalapaliikkia on jo vuosia käyty pysäköinnin kiekkopaikoista, joita ei kuitenkaan valvota. Monesta autosta puuttuvat tyystin pysäköintikiekot tai sitten autot seisovat tuntikausia, useimmiten koko työpäivän samalla paikalla.
Eniten harmistusta on herättänyt terveyskeskuksen parkkipaikka. Se on käytännössä täysin ummessa koko päivän. Takuuvarmaa on, etteivät kaikki pysäköijät ole terveyskeskuksesssa asioimassa.
Lempäälään on tulossa parkkitalo tai oikeastaan kaksi, sillä myös radan vastakkaiselle puolelle on suunniteltu parkkitaloa.
Jotta autot saadaan parkkitaloon, tulee myös pysäköinnin valvonta. Ja siitähän se riemu varmasti repeää. Valvonta ei koske talojen parkkialueita tai esimerkiksi Ideaparkia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.