Halkolan poikien elämä?

Kuvan lähettänyt lukija ehdottaa tykkien siirtämistä Halkolasta Parolaan.

Nyt kun Lempäälän kunnalla on tekemisen meininki meneillään, kysäisen erään kyläkulman tilannetta kylän keskeisellä paikalla eli ”Halkolan poikien” menneisyyttä. Olisi mukavasaada tietoa poikain tulevaisuudesta, joka kiinnostaisi varmasti muitakin uuden Lempäälän cityn tulevia asukkaita.

Entisen, erinomaisen kirpputorin edessä tönöttää edelleen kaksi veljestä; parhaat työvuodet ovat takana, ja toiselle on ehtinyt jo horsmat haaroihin. Pahannäköinen ruoste raivoaa toisen kaverin kyljissä eikä pelastajaa näytä olevan näkösällä. Aurinkopaahde ja talventuiskeet raastavat viimeisetkin mehut raajarikkoisista poikaparoista.

Olisikohan jo aika siirtää veljekset sivummalle rapistumaan? Ehkä Parolan tykkimuseolle kelpaisi moiset koristeet, ja olisihan siellä ainakin heimohenki vielä voimissaan. Kannattaisi ainakin kysäistä?

 

A. Kallio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.