Jäähyherkkä ja tehoton Kisa menetti tukun pisteitä

Kuva: Antti Raunio
Niclas Luceniuksella oli loistosauma iskeä kiekko ylivoimalla takatolpalta Jokipoikien maaliin, mutta niin ei vain käynyt ja Kisa hävisi pelin lukemin 2–3.

Kisa–Peliitat 4–2, KeuPaHT–Kisa 3–2, Kisa–Jokipojat 2–3

Pelien henget: Kolme pistettä yhdeksästä mahdollisesta oli lopulta aika laiha saalis Lempäälän Kisan Mestis-viikolta. Lisäpisteisiin olivat kaikki mahdolliset saumat, mutta oma tehottomuus ja pöhköt jäähyt maksoivat ainakin Jokipojat-kotiottelun voiton. Päätöseristä on tullut alkukaudella Kisalle henkinen peikko, sillä jo kolmesti vastustaja on kuronut LeKin johdon kiinni useamman maalin takaa.

Peliittoja vastaan Kisa oli itse päätöserän kirijänä, kun vastustajan molarin avustuksella 22-tilanne muuttui 42-voitoksi. Keuruulla Kisa sössi tukun loistavia paikkoja, eikä saanut itselleen hankalasta vieraskaukalosta mitään tuliaista. Eniten silti kirpaisee Jokipojat-kohtaamisen henkinen sulaminen. 20-johto muuttui maalin tappioksi ja jokaisessa joensuulaisten maalissa oli lauantai-illan pelissä sama käsikirjoitus. Ensiksi Kisalle puhallettiin aivan aiheesta kökkö jäähy ja heti perään Jokipojat tekivät yksinkertaisilla maalille runnomisilla osumat.

Kuuselan kommentit: – Omaa hölmöilyämme, että kaveri sai pisteet. Otimme päätöserässä liikaa jäähyjä, peliä tulisi kunnioittaa ja välttää tämän tyyppiset rangaistukset, ärisi Kisan pääluotsi Miikka Kuusela Jokipojat-ottelun jälkeen.

– Pelaamiseemme olen kohtuullisen tyytyväinen, totesi Kuusela sekjä Keuruulla että Lempäälässä pelin jälkeen.

Latvala noussut ykköspakiksi: Jo viime kaudelta Hakkarissa tuttu nuori mies eli 19-vuotias puolustaja Otto Latvala Hämeenlinnan HPK:sta on nousemassa LeKin ykköspakiksi. 195-senttiseen varteen on tullut tukku voimaa ja lihasta lisää, mikä näkyy Latvalan parantuneessa liikkeessä ja kaksinkamppailuvoimassa. Kirsikkana kakun päällä on kaksi upeaa ylivoimamaalia, jotka syntyivät Keuruu- ja Jokipojat-peleissä hyvin identtisesti. Pakin paikalta Latvala nousi parilla potkulla vetopaikkaan ja raaka rannekuti viuhui vastustajien veskarin taakse. Viime kaudella Latvala osui 46 Mestis-pelissä kahdesti, joten jo nyt viiden ottelun jälkeen maalisaldo on sama. Myös Aleksi Mäkelä ja Ville Virtanen ovat osoittaneet kovaa kaksinkamppailutehoa alkukauden peleissä.

Lucenus heräilee ja tuhlailee: Eniten katseet ovat kiinnittyneet LeKin pelaajista kokeneeseen ja sakin nimekkäimpään pelaajaan eli Niclas Luceniukseen, joka viestien mukaan on viettänyt ahkeran treenikesän. 29-vuotiaan pelimiehen syöttötaito on kohdillaan, mitä todistavat kuusi annettua maalisyöttöä viiteen peliin. Mutta pikkutorut menevät miehen tehottomuuteen. Niin Keuruulla kuin Lempäälässäkin miehellä oli loistosaumat iskeä kiekko maaliin pelien ratkaisuhetkillä, mutta jostain syystä hän on joko säästellyt kutiaan tai laukaukset ovat karanneet päätyplekseihin. Lucenius oli yksi Jokipojat-ottelun ratkaisuhetkillä typerään kamppi-jäähyyn syyllistyneistä lempääläispelaajista.

Jobin-postia: Loistavasti kautensa aloittanut laitahyökkääjä Tommi Välimaa satutti kylkensä Keuruulla ja meni alkuviikosta lääkärin pakeille kuulemaan vamman laadusta ja mahdollisen pelitauon pituudesta. Sami Laakso ei myöskään ole pelikuntoinen.

Mitä seuraavaksi: Sarjakolmosena majaileva Kisa jatkaa pelejään tiuhaan tahtiin, kun keskiviikkona Hakkariin saapuu nimivahva TuTo kohuvahvistus Matt Nickerson mukanaan. Itä-Suomen turnee on tulevana viikonloppuna, kun LeKi visiteeraa Iisalmessa ja Joensuussa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.