SM-kultaa juhli peräti kahdeksan LeKin pelaajaa.

Lempäälään historiallinen ultimaten Suomen mestaruus

LeKin ja tamperelaisen UFOn yhdistelmäjoukkue Pirkanmaa United juhli ultimaten SM-kultaa 2018. Joukkueessa pelasi kahdeksan lekiläistä. Kuva: Tommi Rättö

Lempäälän Kisan ultimatejuniorit ovat jo vuosia hallinneet junnujen SM-kisoja ja kantaneet kultaisia mitaleja kaulassaan kasapäin tuliaisiksi. Menestys ei ole kuitenkaan realisoitunut aikuisten tasolla – ennen kuin tällä kaudella.

LeKin ja tamperelaisen UFOn yhdistelmäjoukkue Pirkanmaa United toi Lempäälään historian ensimmäisen SM-kullan.

Pirkanmaalla oli ollut kaksi vahvaa aikuisten SM-sarjan joukkuetta. Täksi kaudeksi seurojen edustusjoukkueet yhdistettiin Pirkanmaa Unitediksi, ja tarkoitus oli katkaista espoolaisen Otson kuuden SM-kullan putki.

Syyskuun 15. päivä pelatussa SM-finaalissa valta vihdoin vaihtui, ja Pirkanmaan United kukisti Otson maalein 14–12. Suomen mestaruuden voittaneessa ryhmässä oli peräti kahdeksan lekiläistä pelaajaa.

Ratkaisevan maali oli myös lempääläisten taidonnäyte, kun Kisa-kasvatti ja arvokkaimpana pelaaja palkittu Jaakko Junttu syötti toisen lekiläisen Antti Cederlöfin maalintekoon. Cederlöfin perhe oli merkittävässä roolissa kultajoukkueessa: peräti kolmelle veljekselle, Leeville, Antille ja Lassille, ripustettiin kirkkain mitali.

Joukkuetta valmensi pelaajavalmentajana Juho Pulakka, joka tunnetaan LeKi-ultimaten selkärankana vuosien ajalta.

– Kaksi ja puoli vuotta sitten päätimme UFOn aktiivien kanssa, että kahden hyvän joukkueen keskinäinen taistelu Tampere–Lempäälä-akselilla  ei tule missään vaiheessa johtamaan Otson suistamiseen valtaistuimelta.

– Sen sijaan seuran ykkösjoukkueiden yhdistäminen tarjoaisi paitsi tähän mahdollisuuden, myös puitteet, joissa me pystymme vetämään viikoittain Suomen kovimpia harjoituksia. Se auttaa molempien seurojen pelaajia kehittymään aivan Suomen terävimpään kärkeen. Pelaajat ovat sitä jo hetken olleet ja nyt vihdoinkin olemme sitä myös joukkueena, Pulakka kertoi tyytyväisenä.

Lempääläisiä SM-kultaa voittaneessa joukkueessa olivat Antti Cederlöf, Lassi Cederlöf, Leevi Cederlöf, Jaakko Junttu, Eemeli Pitkänen, Juho Pitkänen, Juho Pulakka ja Henri Rekula.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?