Loiskeen lupaava kevät vaihtui syksyn lässähdykseksi

Kuva: Kari Etelä
Loiskeen kapteeni Tomi Vikman kuului niihin pelaajiin, jotka kantoivat Loisketta läpi hankalan syksyn. Kippari-Vikman taistelee pallosta TKT:n pelaajan kanssa Loiskeen 1–3-tappioon päättyneessä ottelussa.

Sääksjärven Loiskeen jalkapallon edustusmiehistö päätti kolmosdivarikautensa kotiareenallaan 1–3-tappioon TKT:ta vastaan. Loiskeen sarjasijoitus oli kahdeksas, mikä sarjamääräysten mukaan on tippujan sija, mutta kun ylemmiltä tahoilta ei kolmoseen ole tulossa isoa putoajarypästä, on Loiskeen sarjataso ensi vuonnakin kolmosdivari.

Kevätkauden lupaavat sääksjärveläisotteet vaihtuivat elokuussa synkäksi tarpomiseksi jatkuvien kokoonpano-ongelmien kanssa. Kuusi viimeisintä peliä tuottivat tappiot, iso syy niihin löytyy juuri kokoonpanolistasta, jotka olivat äärimmäisen niukkoja. Esimerkiksi TKT-ottelussa Loiske pelasi käytännössä kahden miehen alivoimalla, kun kentällä oli kaksi tärskyistä kärsinyttä pelaajaa, joita ei voitu vaihtaa pois.

– Näille kavereille hatunnosto ja syvä pokkaus, jotka jaksoivat pelistä toiseen olla mukana. Mielenkiintoista on pohtia, miksi syksystä tuli tällainen pannukakku. No, onneksi kausi on nyt lopullisesti ohi, kommentoi Loiskeen valmentaja Jani Kangasmaa.

Kangasmaan oma ajatusmaailma jatkosta kulkee sitä rataa, että työhön jalkapallon eteen kipinää löytyy. Mutta mikään pakkomielle ei perheelliselle miehelle valmentaminen ole.

– Itselläni on kolme vaihtoehtoa. Jatkaminen Loiskeessa, jatkaminen jossain muussa seurassa valmentamista tai sitten jääminen kokonaan sivuun. Loiskeen seurajohdon kanssa keskusteluita tulevaisuudesta ei olla vielä käyty.

Pelaajistosta Teemu Hannula oli mukana 18 ottelussa kahdestakymmenestä, hänellä oli eniten läsnäoloja kokoonpanossa. Maalipörssikärjen loiskelaisista jakoivat Iiro Riponiemi ja Juho Mäkiniemi seitsemällä osumallaan. Syksyllä futsalin puolelle siirtyyt Tomi Lahtinen iski pallon viidesti maaliin ja kevään sensaatiopelaaja Tomi Mantovaara onnistui neljästi. Syyspuolella esimerkiksi Mantovaaraa ei kokoonpanoissa ole juurikaan näkynyt. Maalivahdit eli Akseli Syrjälä ja Tuomas Mäkinen olivat tasoltaan joukkueen aatelia.

Sääksjärvelle on noussut jalkapallolle hyvä talvinen treenipaikka eli Pikku-Vaparihalli. Löytääkö Loiske uuden kipinän treenaamiseen sen suojista?

– Oma näkemykseni on, että hallista tulisi ilman muuta Loiskeen ottaa vakivuoro mahdollisimman pian, sanoo Jani Kangasmaa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.