Skeittaa, älä kiusaa

 

Minna Talvitien Rambo-koira viihdytti katsojia skeittaustaidoillaan.

Lempoisten koululla vietettiin lauantaina 22. syyskuuta kunnan oman skeittipuiston avajaisia. Paikalle oli saapunut suuri joukko skeittaamisesta ja scooteista eli temppupotkulaudoista innostuneita lapsia.

9-vuotias Sulo Vuorinen saapui tapahtumaan yhdessä äitinsä Muusa Juhajoen kanssa.

– Saavuimme paikalle, koska Sulo on innostunut skeittaamisesta ja hän halusi myös tavata Jesse Teräsahteen, joka on hänelle hyvin tärkeä, Juhajoki kertoi.

Teräsahde on tullut tunnetuksi kiusaamisen vastaisesta työstään, jota hän tekee muun muassa kouluissa ja oman Skeittaa, älä kiusaa -projektinsa kautta. Koko kansan tietoisuuteen Teräsahde nousi vuonna 2015 puututtuaan linja-autossa pienen pojan kiusaamiseen.

Teräsahde huomasi jo nuorena, että skeittaaminen tuo helpotusta vaikeuksiin.

– Olin itse koulukiusattu, Teräsahde kertoo.

– Skeittaaminen on itselleni tosi tärkeä laji. Sitä kautta saa myös uusia ystäviä.

 

Skeittipuiston avajaistapahtuman aikana Sulo sai Teräsahteelta henkilökohtaista opetusta skeittaamiseen. Samalla Teräsahde huomasi yhdessä suomiskeittauksen legendan Mikko Kosken kanssa, että Sulon laudassa trukit olivat liian kireällä. Lautakaan ei ollut paras mahdollinen, mikä jäi miesten mieleen. Niinpä he yhdistivät voimansa ja päättivät lahjoittaa Sulolle kokonaan uuden rullalaudan.

– Saan itsekin jonkun verran lautoja lahjoituksena, mutta Sulon lauta tuli Koskelta, joka tunnetaan paremmin lempinimellä Rad Mike. Vien laudan Sulolle ensi viikonloppuna ja opetan hänelle samalla lisää perusjuttuja, Teräsahde kertoi.

Sulo Vuorinen opettelee skeittaamista skeittipuiston avajaisissa. Kuva: Senja Kääriäinen

Skeittitapahtumassa nähtiin myös skeittaava koira, eli staffi-rotuinen koira Rambo, joka esitteli taitojaan yhdessä omistajansa Minna Talvitien kanssa.

– Olen opettanut Rambolle jo pennusta saakka erilaisia temppuja. Hän osaa muun muassa tilata hissin ja vetää sukat jalastani. Kerran näimme torilla skeittaavia nuoria ja ajattelin aluksi, että Rambo pelkää heitä. Niin ei kuitenkaan ollut ja siitä lähti sitten ajatus opettaa Rambolle myös skeittausta, Talvitie hymyilee.

 

Teksti: Senja Kääriäinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.