Syksyn väreilyä mielen maisemassa

”Sininen hetki”, Veera Lahtinen. Kuva: Erkki Koivisto

Lempääläläisen Veera Lahtisen maalauksia on esillä Lempäälän Taitokeskuksessa eli Vanhalla asemalla.

Hänen näyttelynsä nimi on Kulje kanssani – kuvamatka mielen maisemiin, ja sen taiteilija vierailijalle tarjoaa. Hän johdattaa katselijansa luontoon, maisemaan ja tunnelmalliseen syksyn hämyyn. Hän kehottaa katsojaa kulkemaan kanssaan ”läpi usvaisen metsän yli rajan, jonka takana nykymaailma lakkaa näkymästä”. Todellisen olevaisen tilalla on unenomaisia näkyjä ilman ihmisfiguureja tai rakennettua ympäristöä.

Esillä on taiteilijan tuotannosta lähes 30 taidokasta maalausta.

Veera Lahtisen taidenäyttelyn avajaisia

Turvapaikka – Näköala (vs. ylh.) ja Turvapaikka – Odotus (oik. alh.), Veera Lahtinen. Kuva: Erkki Koivisto

vietettiin maanantaina 8. lokakuuta. Myyntinäyttely on avoinna lokakuun loppuun saakka.

Seuraavaksi Vanhalle asemalle on tulossa kaksi kiertävää näyttelyä Pirkanmaan aluetaidemuseosta. Tamperelaisia naisia -valokuvanäyttely on avoinna 12.11–23.12. Kimallus-taidenäyttely on vuorossa 3.-23. joulukuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?