Puusepäntien tontit asumiskäyttöön Lempäälässä

Suunnittelualueen kadut ja kunnallistekniikka on rakennettu, mutta korttelialueet eivät ole toteutuneet, koska yhdistetyille asuin- ja yritystonteille ei ole ollut kysyntää. Kuva: Erkki Koivisto

Niin sanotulla Turkkisen alueella Moisiossa Kuljuntien ja Sarvikkaantien välissä olevalla Puusepäntiellä ollaan muuttamassa asemakaavaa, jotta uudelle alueelle saataisiin asukkaita. Lempäälän yhdyskuntalautakunta on päättänyt asettaa kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.

Suunnittelualue sijaitsee Lopentien pientaloalueen ja Sarvikkaantien välissä  5,5, kilometrin päässä Lempäälän keskustasta. Puusepäntiellä ja sen eteläpuolella sijaitsevalla Venemestarintiellä on voimassa vuonna 2008 hyväksytty asemakaava, jossa Puusepäntien varrelle on osoitettu asuinpientalojen ja teollisuusrakennusten korttelialuetta.

Asemakaava ei ole toteutunut, koska yhdistetyille asuin- ja yritystonteille ei ole ollut kysyntää. Myös Venemestarintien itäpuolella oleva rivitalotontti on jäänyt toteutumatta.

Asemakaavan muutoksella on tarkoitus muuttaa Puusepäntien tontit asumiskäyttöön  ja lisätä Venemestarintien rivitalotontin tonttitehokkuutta. Samalla pyritään sijoittamaan rakennusmassat niin, että ne suojaavat piha-alueita ja asuntoaluetta moottoritien ja Sarvikkaantien melulta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?