Oranssia päälle, on SE aika

Sorkkaeläinkolareita ajetaan Lempäälän-Vesilahden alueella lähes kerran päivässä. Kauriit ja peurat, mutta myös hirvi ja auto kohtaavat toisensa valitettavan usein ja kohtalokkain seurauksin. Hirvieläimet aiheuttavat myös metsätuhoja, ja kauriiden ja peurojen jäljiltä on sotkettuja puutarhoja ja mansikkamaita.

Hirvien kiima-aika on käsillä juuri nyt. Hämärän hyssyssä liikkuu lemmenkipeitä sonneja liikenteestä piittaamatta. Emolehmien vierottamat mullikat poukkoilevat nekin miten sattuu.

Hirvien, peurojen ja kauriiden aiheuttamia vahinkoja pyritään ehkäisemään metsästyksellä. Asutuksen laajentuessa hirvien metsästys tapahtuu usein, pakon sanelemana asutuksien liepeillä. Kun mukavan leppeästä syyssäästä lähtee nauttimaan lähimetsään, on hyvä pukeutua mieluiten punaoransseihin vaatteisiin, pitää oma koira taluttimessa ja liikkua liikenteessä ja metsällä erityisellä varovaisuudella.

Hirvijahdissa metsästäjät ovat pukeutuneet lain vaatimusten mukaisesti aina punaoransseihin vaatteisiin, ja käynnissä olevasta jahdista kerrotaan usein tienreunaan asetetulla erillisellä varoituskyltillä.

Metsässä on tilaa meille kaikille. Pyrkikäämme toimimaan hyvässä sovussa toisiamme häiritsemättä erityisesti viikonloppuisin metsästysaikana.

Punaoranssia päälle, on SE aika.

Pekka Peltonen
riistamestari

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.