Parasta sukututkimuslehteä tehdään Vesilahdessa

 

”Kuulutko sukuuni” -tapahtumassa Vantaalla ojennettiin kunniakirja Vesilahden seudun sukututkimusseura ry:lle myönnetystä 1. palkinnosta vuoden 2018 Sukulehti-kilpailussa. Kuva: Riikka Piironen

Vesilahden seudun sukututkimusseuran jäsenlehti Kurjenpolvet  on voittanut ensimmäisen palkinnon eli on paras Suomen sukulehdistä.

Vuonna 2001 perustettu Vesilahden seudun sukututkimusseura osallistui Kurjenpolvet-lehdellään Sukuseurojen Keskusliiton järjestämään Sukulehti-kilpailuun sarjassa ”Sukututkimuslehdet”. Lehti sai kiitosta monipuolisesta sisällöstä, jossa on historiaa ja henkilökuvia tasapuolisesti sekä sisällön lisäksi tasokas ulkoasu.

Ykkössijan napanneen Vesilahden seudun sukututkijoiden Kurjenpolvet-lehti oli raadin mielestä monipuolinen, mielenkiintoinen ja laadukas julkaisu.

– Kiitän kaikkia, jotka ovat toimittaneet aineistoa nyt kilpailussa mukana olleisiin lehtemme numeroihin ja siten olleet osaltaan tekemässä Kurjenpolvet-lehteä, kiittää Vesilahden seudun sukututkimusseura ry:n puheenjohtaja Riikka Piironen.

Muut seuran hallituksen jäsenet ovat varapuheenjohtaja Jari Lehtinen, Päivi Salonen, Hannu Humaloja, Risto Hyvätti, Anneli Kesola, Heikki Koivuniemi, Sakari Komu, Matti J. Mäkelä, Marja Nieminen ja Sirkka-Liisa Siuvo.

Oman lehden teon  lisäksi Vesilahden seudun sukututkimusseuralla on hankkeilla hautausmaakirja Vesilahden hautausmaahan haudatuista.

 

Sukututkimusseurojen sarjassa jaettiin ensimmäisen palkinnon lisäksi kaksi toista palkintoa. Kakkossija jaettiin Oulun sukututkimusseuran Oulun sukututkija -lehden ja Keravan seudun sukututkijoiden Sukuvakka-julkaisun kesken.

Sukuseurojen sarjassa voittajaksi valittiin Mänttärin sukuyhdistyksen  Niinipuu-lehti. Mänttärin suku on lähtöisin nykyisen Kouvolan alueelta Sippolan Liikkalasta. Mänttärin Sukuyhdistyksellä on osoiterekisterissään yli 15 000 perhekunnan tiedot sukulehti Niinipuun postitusta varten. Ulkomaille Niinipuu lähetetään lähes 400 perheelle. Raati totesi Niinipuun olevan tasokas ja monipuolinen lehti, jossa näkyy ammattilaisen kädenjälki.

Palkitsemistilaisuudessa puhunut raadin jäsen Matias Eronen muistutti osallistujia siitä, että lehti on yhdysside sukulaisten välillä ja sen avulla voidaan vaihtaa kuulumisia pitkienkin matkojen päähän.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.