Tahto-LeKi loistaa ja leiskuu kaukalossa

Kuva: Antti Raunio
Anton Ollikainen lapioi jatkoaikamaalin Iisalmessa ja sinetöi Kisan loistavan kolmen voiton viikon.

LeKiKiekko-Vantaa 52, RoKiLeKi 23 JA, IPKLeKi 45 JA

Pelien henget: Kuusi voittoa putkeen ja sarjan keulapaikka neljän pisteen turvin. Juuri nyt eletään historiallisen hienoja hetkiä lempääläisessä edustusjääkiekossa. Lempäälän Kisan peli kulkee juoheasti, ratkaisijoiden rintama on laaja ja peli näyttää iloiselta ja vapautuneelta.

Nimekäs Kiekko-Vantaa jäi Hakkarissa liki täysin vahvan LeKi-jyrän jalkoihin. Raskaalla vierasturneella LeKi oli taas vajaamiehistöinen, mutta tahto on nyt niin kova, ettei sekään lannistanut. Napapiirin sankari oli jatkoaikamaalin värkännyt syksyn sensaatiopakki Otto Latvala ja Olvi-kaupunki Iisalmen illan lempääläiskunkku oli loistovireessä alkukauden leiskunut Anton Ollikainen.

Kuuselan kommentit: LeKin taustapuolella on kuplinut ja kohissut koko syksyn. Valmennuskaartikin oli poissa tovin, mutta nyt pääkäskijä Miikka Kuusela on palannut joukkueen peräsimeen.

– Sitkeyttä tässä on ennen kaikkea vaadittu joukkueen joka solulta. Kotipeli oli meiltä hyvä ja vieraskiertueella oli kaikki pelissä, mitä löytyi. Pelissä on edelleen paljon kehittämisen kohteita, onneksi onnistujien leveys on ollut mukavan laaja, turisi Kuusela kolmen voittopelin jälkimainingeissa.

Molaripeli kantaa: Kisan maalissa nuori Tappara-laina Kimmo Rautiainen on tekemässä läpimurtoaan Mestiksen tasolla. Vantaa-ottelun paras pelaaja oli eittämättä Rautiainen. Kun Tappara kutsui viikonlopuksi Rautiaisen, löytyi kirvesrintojen A-nuorista korvaaja Leevi Nikkisestä, joka pelasi LeKin vieraskiertueen loistavalla tavalla.

– Joukkue on tiivistynyt ja puhaltaa hyvää henkeä. Oma pelitatsini on nyt löytynyt ja toivottavasti saan torjuntahommia Mestiksestä paljon jatkossakin, tuumi Rautiainen, joka siis paikkasi loukkaantunutta Niklas Bäckströmiä Tapparan liigasakissa.

Tehomiehiä vilisee: LeKin pelaajista voisi ottaa kehumisen kohteeksi vaikka kenet, niin paljon onnistujia menneelläkin viikolla on ollut. Niclas Lucenius taitaa pelata ”liian hyvin”, sillä kolmen pelin saldo kaksi maalia ja viisi syötöä on nostanut hänet pistepörssin kakkoseksi lukemilla 2 + 16. Kuinka kauan loistovireinen Lucenius LeKi-nuttua kantaa, ennenkuin Liigasta joku tulee ja nappaa miehen? Kristian Tanuksesta (2+4 menneellä viikolla) LeKi saanee nauttia koko tämän kauden ajan, sillä hän on Tapparan sopimuspelaaja ja nuorta miestä valmentaja Jukka Rautakorpi halunnee koulia miesten maailmaan Mestiksessä. Santeri Vuoti (kauden saldo 1 + 9) parantaa peli peliltä, Anton Ollikainen (kauden saldo 7 + 3) sylkee tasaisen tappavasti maaleja ja pakki Otto Latvala (kauden saldo 4 + 1) jatkaa huippuesiintymisiään.

Extrakehut: Kun Kisan kiippari Sami Laakso jatkaa ”saikulla”, on kapteenin C-tunnusta kantanut pakki Riku Väkiparta ja uljaasti onkin kantanut. Kolmatta kauttaan Lempäälässä pelaava raumalaisjuurinen 26-vuotias Väkiparta totuttiin näkemään edellissesongeilla hiukan verkkaisena, mutta toki ärhäkkäänä peruspakkina. Ärhäkkyys omiensa suojelemisessa on edelleen säilynyt, mutta nyt tulee tehoja (1+4) ihan toiseen malliin verraten edellisiin kausiin, ja kaukalossa Väkiparta tekee vain viisaita juttuja, mitä todistaa hänen plusmiinus-lukemakin, joka on +7.

Mitä seuraavaksi?: Vuorossa on kahden kotipelin viikko, kun sarjavitonen Imatran Ketterä saapuu keskiviikkona Hakkariin ja sarjakolmonen Kokkolan Hermes perjantaina.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.