Minne parkkiin terkkariin?

Tunnettu tosiasiahan on, että kuljulaiset tai sääksjärveläiset eivät kovin ahkerasti Lempäälän kunnan keskustan palveluita käytä. Osa Tampereella töissä ja asioilla käyvistä sääksjärveläisistä ei välttämättä ehkä edes tiedosta Lempäälässä asuvansa.

Kovin suurta tarvetta Lempoisiin asioinnille ei nykyisin olekaan. Kauppakeskukset palvelevat nauhataajamaa hyvien kulkuyhteyksien varrella Marjamäessä ja Kuljussa. Viranomaisten palvelupisteet ovat yksi toisensa jälkeen karsiutuneet ja siirtyneet netin asiointipisteiksi.Lempäälä kuntana vastaa kyllä myös puhelimen päässä ja netissä.

 

Vaikka kunnan pohjoispäässä palvelee toinenkin  terveyskeskus, on Lempäälän terveyskeskuksen paikoitusalue pysyvästi selittämättömän täyteen ahdettu ja ruuhkainen.

On harmi, että juuri terkkarin parkkialue  kärsii tilanahtaudesta, sillä juuri siellä asioivat ovat vanhuksia, huonojalkaisia ja muuten sairaita. He joutuvat toisinaan köntystämään kaukaakin päästäkseen varaamalleen ajalle.

Kiire ja tilanahtaus lisäävät onnettomuusriskiä.

Terveyskeskuksen paikoitusalue, jos mikä, saisi laajentua maan alle toiseen kerrokseen. Sellaista hanketta ei ole näköpiirissä, mutta  Lempäälä-talon kupeeseen valmistuvaa pysäköintitaloa rakennetaan jo täytyy höyryä.

Hanke on maalaiskunnan mitassa poikkeuksellinen. Sen tarkoituksena on tietysti saada 1 500 henkilöä työllistävän Lempäälän kunnan oman henkilökunnan, mutta myös alueen asukkaiden sekä junamatkustajien paikoitus järjestettyä.

Terkkarin ruuhkaan se ei tuone helpotusta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.