Mitä keksittäisiin meille? Paratiisisaaren ympärijuoksu ja peura-agility?

Tänä syksynä olen kylpenyt paljussa enemmän kuin koskaan aiemmin. Neljä kertaa ei ole paljon, mutta silti: enemmän kuin koskaan aiemmin.

Yhdellä näistä kerroista paljuseurueessa virisi keskustelu naapurikaupunki Akaassa järjestettävästä Paljujen yö -tapahtumasta. Tänä vuonna toista kertaa järjestetyssä tapahtumassa lämpisi peräti 73 paljua. Tapahtumassa yritetään epävirallista kylpytynnyrikylpemisen Suomen ennätystä, mutta fokus taitaa kuitenkin olla siinä, että paljuissa nautitaan seurasta ja juomasta musiikin raikuessa taustalla, ja illalla ovat uimakellukkeet kylpijöille tarpeen.

Tämäkin tapahtuma osoittaa, kuinka Suomi on hullunkuristen tapahtumien ja kisojen luvattu maa. Ja uusia syntyy. Omassa taloudessa riemastuttiin esimerkiksi someilmiöksikin nousseesta sankohiipimisen SM-kisoista. Keski-Suomessa Kivijärvellä on hiivitty jo muutamana kesänä ja ensi vuonna 13. heinäkuuta hiivitään jälleen.

Kilpailussa ideana on kuljettaa kahta vesisankoa erilaisilla menetelmillä helpohkossa maastossa esteiden kautta mahdollisimman nopeasti. Jokaisesta läikytetystä desilitrasta tulee viisi sekuntia lisäaikaa. Kisassa nopein voittaa, mutta paras tyyli ja asu palkitaan myös. Pisteenä i:n päällä on, että kaikki osallistujat saavat sangot.

Facebookissa suomalaisten tavasta syttyä hullunkurisiin tapahtumiin on otettu ilo irti. Siellä on viime aikoina tullut vastaan erikoisia tapahtumia, joita ei välttämättä ole koskaan tarkoituskaan järjestää, eikä tapahtumalle edes ilmoiteta oikeaa pitopaikkaa tai ajankohtaa. Osa tapahtumailmoituksista, kuten roikanvedon SM-kisat, on saatettu sittemmin poistaa, mutta sekin kuuluu vitsin luonteeseen. Tarkoitusperät ovat usein vain Facebook-virtaa selaavan ihmisen hetkellisessä viihdyttämisessä.

Ja moni osaakin ottaa vitsit vitseinä. Esimerkiksi Facebookista löytyviä mopoauton suohontyönnön SM-kisoja ei tietääkseni ole ikinä järjestetty, mutta noin 17 000 ihmistä on niistä ilmoittanut olevansa kiinnostunut ja 1 400 osallistuvansa.

Erikoisista tapahtumista ajankohdallisesti lähimpänä on Joensuussa 1. marraskuuta järjestettävä puiden alaoksien tuijottelutapahtuma. 7 500 ihmistä on ilmoittanut olevansa kiinnostunut tapahtumasta ja lähes 500 osallistuvansa.

Tapahtumakuvauksessa kerrotaan, että ”aloitamme alaoksien tuijottelun lehtipuista seisaaltaan ja käydään läpi muita tuijottelutekniikoita. Kurssille voi tulla kuka tahansa, mutta älä tee tätä ilman ohjaajaa! Moni niska on vääntynyt!”. Kommenteissa ehdotetaan jatkokurssia, jossa sitten voisi erikoistua erilaisten puulajien alaoksien tuijotteluun erilaisissa olosuhteissa, kuten vaikka vesisateessa ja kovassa sumussa.

Tämänkaltaisiin tapahtumiin selvästi sytytään, että mitäs vastaavaa hauskaa keksittäisiin Lempäälään ja Vesilahteen? Sääksjärvellä Paratiisisaaren ympärijuoksu? Peura-agilityn SM-kisat?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.