Lisää elinvoimaa keskustaan

Tyhjä liiketila Tampereentien varrella Lempäälässä. Kuva: Erkki Koivisto

Vuokrataan- ja Liike suljettu -plakaatteja näyteikkunoissa ja tyhjiä liiketiloja. Pikainen vilkaisu osoittaa Lempäälän aivan ydinkeskustassa nyt olevan runsaasti tyhjää liiketilaa. Pääraitin eli Tampereentien varrella on aivan katutasossa silmin havaiten taas pitkästä aikaa ainakin puoli tusinaa tyhjää  liiketilaa. Parinsadan metrin matkalla.

Uudella tai toimintojaan Lempäälään siirtävällä yrittäjällä riittäisi vuokratiloissa valinnanvaraa. Tästä valitsemaan:

Tampereentie 2:ssa, liikekorttelissa Tampereentien, Valkeakoskentien ja rautatien muodostamassa kulmauksessa on kaksikin tyhjää liiketilaa: Puistokadulle muuttaneen entisen optikkoliikkeen käytössä ollut sekä omaan halliin muuttaneen LeKi-Futis -seuran alta vapautunut liiketila.

Niitä vastapäätä pääraitin toisella puolella  Tampereentie 21:ssä on pankin pois lähdön jäljiltä peräti 385 neliötä vapaata liiketilaa.

Kunnanviraston toimitalossa osoitteessa Tampereentie 10 on katutasossa entisen kodinkoneliikkeen ja kirpputorin viimeksi käytössä ollut liiketila tyhjillään. Tiedossa on, että joulun alla siinä on aloittamassa monen yrityksen yhteinen joululahjamyymälä.

Tampereentien ja Himminpolun risteyksessä osoitteessa Himminpolku 1 on pääraitin varrella vuokrattavana parturi-kampaamona toiminut tila ja 96 neliötä on ilman vuokralaista myös Lempäälän Fyciocenterin käytössä ollut tila Tampereentie 22:ssa.

 

Kauppakesksus Ideaparkin tarjontako Lempäälän keskustan jo muutenkin niukkaa tarjontaa nipistää? Kun Ideapark reilu kymmenen vuotta sitten tuli, Lempäälän keskustan yrittäjät kokivat sen enemmän ehkä uhkana kuin mahdollisuutena.

”Nova Lempäälä” -suunnitelmaan sisältyy uuden kuntakeskustan elävöittäminen luomalla sinne enemmän mahdollisuuksia asukkaiden ja palveluiden keskinäisille kohtaamisille – aivan kreivin aikaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.