Emma Gleisner EM-nostojen kahdeksas

Kuva: Suomen Painonnostoliitto
Emma Gleisner runttaa 81 kiloa tempaamalla ylös. Emma oli EM-mittelöissä kahdeksas sarjassa alle 69 kiloa ja ikäluokka oli alle 23-vuotiaat.

Lempäälän Kisan painonnostajatar Emma Gleisner jatkaa vakaata kehittymistään kohti kansainvälistä huipputasoa. Puolassa käydyissä alle 23-vuotisten EM-kisoissa Gleisner sivusi molemmissa nostomuodoissa ennätyksiään, yhteistulos 176 kiloa ylitti entisen ennätyksen kilolla, mikä tiesi hienoa kahdeksatta sijaa. Toinen suomalaisedustaja alle 69 kilon sarjassa oli Jasmin Tuovinen, joka oli viides yhteistuloksella 184 kiloa.

– Hyvä maku jäi suuhun, kun sain ennätyksiä sivunneet tulokset ja uuden yhteistulosenkan aikaiseksi. Vielä jäi kolmansien yritysten uudet ennnätysraudat saamatta ylös, joten jatkossakin riittää treenattavaa, kommentoi hyväntuulinen Emma kisasuoritustaan.

Gleisner tempaisi ensimmäisellä 77 kiloa ja toisella 81 kiloa suht’ vaivattomasti, mutta kolmen kilon korotus oli tällä kertaa liikaa. Työnnön käsikirjoitus oli sama, kun 90 ja 95 kiloa olivat ”paperia”, mutta tasan 100 kiloa oli liian raskas.

– Lähitulevaisuudessa nyt nostamatta jääneet raudat nousevat. Oikein hyvä esitys Emmalta, kun tekee ennätystyötä arvokisoissa, ruoti suojattinsa tekemisiä valmentaja Teemu Roininen.

Tulosliuskalla neljä ensimmäistä Itä-Euroopan naisnostajaa olivat omilla sataluvuillaan yli 200 kilon yhteistuloksilla, mutta sen jälkeen kisa oli erittäin tasainen.

Gleisnerin kehitys on ollut selkää, sillä vuosi sitten ylemmässä eli 75 kilon painoluokassa hän oli EM-kisojen kymmenes tuloksilla 73 + 88 = 161 kiloa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.