Kahdeksan voittoa putkeen, kuuden pisteen sarjajohto

Kuva: Antti Raunio
Santeri Vuoti tarvitsi vain 13 sekuntia maalintekoon Hermes-pelissä. Vuoti ja muut Kisan pelaajat ovat koonneet huikean kahdeksan pelin voittoputken.

LeKi–Ketterä 6–3, LeKi–Hermes 4–1

Pelien henget: Lempäälän Kisan Mestis-joukkueella pallo pyörii vinhaa vauhtia ja aivan oikeaan suuntaan. Upeat peliesitykset seuraavat toinen toistaan, voittojen putki on jo kahdeksan pelin mittainen. Mikä mahtavinta, peli-ilo ja uskaltaminen näkyy katsomoon saakka joukkueen tekemisistä. Onnistujien määrä on joka ottelussa iso. Juuri nyt eletään historiallisen hienoja urheiluhetkiä Lempäälässä.

Kahdessa kotipelissä vastustajat Ketterä ja Hermes harasivat vastaan sen, minkä kykenivät. Esimerkiksi sarjakakkonen Hermes kilisytteli maalin tolppia ja yläputkea eli olisivat voineet tehdä huomattavasti enemmän osumia kuin yhden, mutta urheilun vanha lainalaisuus on, että onnikin seuraa voittajaa.

Kuuselan komentit: Kisan valmentajalla Miikka Kuuselalla tassut ovat tiukasti kenturaa vastaan. Minkäänlaista leijumisen merkkiäkään ei ole ilmassa.

– Lentokelimme salaisuus on hyvissä pelaajissa. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, mikä kaukalossa näkyy oikein tehtyinä asioina. Totta kai voitoista pitää nauttia tässä ja nyt, mutta kyllä katse on käännettävä nopeasti seuraavia koitoksia kohtaan, teesitteli Kuusela, joka on pitkällä Mestisurallaan sekä pelaajana että valmentajana nähnyt, kuinka lyhyt matka on kuusenlatvasta lillukan varsiin.

Patrik Puistola loistaa: Tapparasta ja Ilveksestä muistettavan maailmanmestaripelaaja Pasi Puistolan poika, 17-vuotias Patrik Puistola oli eittämättä menneen viikon nimi. Juniorimaisen hento (183/77) Puistola väläytteli mahtavia taitojaan etenkin Hermes-ottelussa, missä hän maalin edestä viimeisteli röyhkeästi kaksi osumaa. Tapparan pelaaja on farmiapuna Lempäälässä saamassa kokemusta ja kovuutta miesten peleistä. Viiteen peliin hän on koonnut kuusi tehopistettä (4+2). Liigassa ei Tappara ole vielä häntä peluuttanut, mutta CHL:n puolella otteluita on yksi. Ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa Puistolan nimi kuulutetaan taatusti aika lailla pelaajalistan alkupäässä. Nimi mieleen ja muistiin ilman muuta.

Tapaus Lucenius: Kisan alkukauden tärkein pelaaja Niclas Lucenius (13 ottelu tehoilla 4 + 16) on alkuperäisen sopimuksensa mukaan LeKin nutussa tulevaan maaottelutaukoon saakka eli ainakin seuraavat kaksi ottelua. Mitä sen jälkeen tapahtuu, jää koettavaksi. LeKin seurajohto on asian suhteen realistinen eli oletettavaa on, että LeKin yksi osaomistajista vaihtaa Hakkarin hallin johonkin toiseen miljööseen. Tappara lainasi alkukauden Kisassa hyvin pelaneen hyökkääjä Otto Mäkisen jouluun asti TuToon. Lainapelaajien kiintiötä Liigasta Mestikseen on rajoitettu, joten Mäkisen lainaaminen avaa muun muassa Patrik Puistolalle ja Kasper Simontaipaleelle pelipaikan.

Pöhinää taustalla: Alkusyksystä uutiset LeKin talousasioista olivat synkät. Murheelliseen tilanteeseen alkaa kuitenkin kajastella valoa useammastakin säteestä. Esimerkiksi urheiluseura Lempäälän Toivot on seurana ottamassa osaa LeKin tukitalkoisiin. Yritysmaailmankin puolelta positiivisia kaikuja on ilmassa, kuten myös yksityisiltä henkilöiltä. Hermes-peliin heräsi myös yleisö saapumaan paikalle ennätyslukeman (471) verran.

Mitä seuraavaksi?: Kahden ottelun viikon aloittaa vieraspeli Tikkurilassa Kiekko-Vantaan veraana. Kotiareenalle saapuu IPK perjantaina 2.11.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.