LeKin Leena Nurmi kolmas Suomen cupin aloituskisassa

LeKin Leena Nurmi sijoittui Suomen cupin sprinttikisassa Vuokatissa kolmanneksi naisten vapaalla tyylillä käydyssä kisassa. Kuva: Esa Virtanen

Hiihtokilpailukausi starttasi Suomen cupin sprintillä Vuokatissa lauantaina 27. lokakuuta. LeKin Leena Nurmen ollessa puolustavana Suomenmestarina hienoinen ennakkosuosikki, vaikka kisa hiihdettiinkin hänellä huonommalla vapaalla tyylillä vapaalla.

Nurmi otti muutama päivä aiemmin raskaalla jauhoisella paanalla kovia vetoja, mistä johtuen jalat tuntuivat raskaalta. Leena kertoi karsinnan jälkeen strategiakseen, että alkuerä pitäisi voittaa, jotta pääsee ensimmäiseen välierään ja sitä kautta saamaan toisen erän hiihtäjiin nähden muutaman minuutin pidemmän lepovaiheen loppukilpailua ajatellen. Suunnitelma onnistui, mutta loppukilpailussa jalat olivat kuitenkin raskaat, eikä aivan parasta terää enää löytynyt. Kolmas sija ja palkintokorokepaikka olivat kuitenkin kelpo avaus kisakaudelle.

 

LeKin viestitoiveet kariutuivat jo alkuunsa, kun Sanni Alatalo sairastui kovaan flunssaan pari päivää aiemmin, ja samasta taudista toipilaana oleva Eeva Nurmi ei toipunut hiihtokuntoon. LeKin miesjoukkueenkin piti viestiin lähteä, mutta sairastumiset nitistivät senkin haaveen.

Naisten kanssa sovittiin, että Leena Nurmi huilaa viestin, mutta Oona Kettunen hiihtää aloitusosuuden ja saa siitä jatkokisoja ajatelleen kovan startin. Kettusen hiihto sujuikin alkukankeuden jälkeen nousujohteisesti loppuun asti. Lopulta hän oli neljän kilometrin yhteislähtökisassa hienosti seitsemäs. Kisan jälkeen Kettunen totesi, että hiihto kulki paljon paremmin kuin sprintissä ja oli silmin nähden tyytyväinen tähän talven ensimmäiseen täysivauhtiseen perinteisen tyylin otatukseen.

Paikalla olleen LeKi hiihdon managerin Esa Virtasen mielestä Kettusen hiihto antoi hyviä viitteitä siitä, että LeKin joukkueella on ilman Aino-Kaisa Saaristakin hyvät mahdollisuudet sijoittua viesteissä sijoille 5.–8. Aikku ei hiihdä Salpausselän pääsihteerin tehtäviensä vuoksi kilpaa ainakaan ennen maaliskuun keväthankia.

Leena Nurmella kovat kilpailut jatkuvat parin viikon päästä Suomen cupissa Rovaniemellä, jossa karsitaan hiihtäjiä perinteisen sprintissä maailmancupin avaukseen Rukalle. Rukan mc hiihdetään viikon päästä Rovaniemen kisoista. Nurmi kertoi keskustelevansa valmentajansa Jussi Piiraisen kanssa siitä, millä tavalla harjoittelu on hoidettava, jotta edustuspaikka Rukalle irtoaisi.

 

Teksti: Esa Virtanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.