Pesäpuussa kannatetaan Tapparaa ja Ilvestä

Anu Pelttari (vas.) ja Sari Järvinen ovat tyytyväisiä Pesäpuun asukkaita. Kuva: Katariina Rannaste

Kehitysvammaisten asumisyksikkö Pesäpuun 10-vuotisjuhlia vietettiin 23. lokakuuta. Talon noin 30 asukkaasta puolet kannattaa Tapparaa ja puolet Ilvestä. Ottelutuloksista saatetaan kevyesti kuittailla kaverille, mutta liian ryppyotsaisesti jääkiekkoon ei suhtauduta.

Viime vuonna taloon muuttanut Sari Järvinen ja Pesäpuussa alusta asti asunut Anu Pelttari ovat tyytyväisiä asukkaita. Järvinen on innokas Tapparan kannattaja ja Pelttari fanittaa Rauli ”Badding” Somerjokea.

 

Millaista ohjelmaa Pesäpuun 10-vuotisjuhlissa oli?

Sari: – Katsoimme vanhoja valokuvia. Kuvia oli ainakin kesäkisoista. Olin itse yhdessä kuvassa korokkeella, kun voitin viime kesänä juoksussa kultaa. Meillä oli kakkukahvit myös. En ollut juhlissa loppuun asti, sillä menin kaverin kanssa pelaamaan.

Anu: – Meillä oli ainakin puolitoista metrinen kakku. Sen jälkeen oli tanssit ja bändi soittamassa.

 

Millaista Pesäpuussa on asua?

Sari: – Pelaan  kavereitteni Annen ja Kallen kanssa ja puhumme pehmoisia. Touhuamme vaikka mitä.

Anu: – Talossa menee aika nopeasti. Minulla on postinjakopäiviä, kun jaan sisäisiä posteja. Opiskelen myös kokin apulaiseksi. Teen ruokaa itse, ja käytän paljon valkosipulia.

 

Miksi fanitatte juuri Tapparaa ja Baddingiä?

Sari: – Tappara on paras joukkue. Olen käynyt Tapparan joka pelissä. Minulla on [Otso] Rantakarin pelipaita. Tykkään [Kristian] Kuuselasta myös. Minulta löytyy Tapparan lippuja, t-paitoja, housut, huppari, huivi, pipo, pyyhe, viltti, avaimenperä ja lakanat. Toivon, että joulupukki tuo minulle Tapparan kausikortin.

Anu: – Badding on ykkössuosikkini, mutta olen myös Ilveksen fani ja heppatyttö. Olen käynyt Baddingin synnyinseudulla ja haudalla. Minulla on fanipaita, -lippis, -pipo ja pinssejä. Ja musiikki aina soi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.