Vesilahdessa ehdokasmäärä kasvoi viime vaaleista kymmenellä – Kokoomuslainen seurakuntaväki on nyt nimeltään Minun kirkkoni on meitä jokaista varten -ehdokaslista

Seurakuntavaalit  sunnuntaina 18. marraskuuta

Kaarle Mäkitalo äänesti viime seurakuntavaaleissa neljä vuotta sitten Sääksjärvellä. Antti Salo leimasi lipun. Kuva: Marita Miettinen

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. marraskuuta. Äänestyspaikka on Lempäälässä Pyhän Birgitan kirkko (Kirkkopolku 1) ja Vesilahdessa Vesilahden kirkko (Rautialantie 208). Ennakkoäänestys pidetään 6.–10. marraskuuta. Ennakkoäänestyspaikat ja seurakuntavaalien vaalikone on netissä seurakuntavaalit.fi -sivustolla.

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

 

Vaalien ehdokasasettelu päättyi 17. syyskuuta, ja vaalilautakunta vahvisti ehdokaslistat 1. lokakuuta.

Lempäälässä seurakuntavaaleissa on ehdokkaaksi asettunut 76 henkilöä, kun heitä oli neljä vuotta aiemmin 82.

Äänestysvilkkaus oli 16,9 % vuonna 2014.

Vaaleihin osallistuu nyt Lempäälässä viisi ryhmää. Kokoomus – yhdessä seurakunnassa -valitsijayhdistyksellä on 25 ehdokasta, Seurakuntaväellä 24, Sos.dem. ja Vasemmistoliiton yhteislistalla 12, Keskustalaisella seurakuntaväellä kahdeksan ja Kristilliset perusarvot -listalla seitsemän.

Lempäälän 27-jäsenisessä kirkkovaltuustossa on kaudella 2015–18 edustettuna viisi ryhmää: Seurakuntaväellä 11 paikkaa, Kokoomus kuuntelee -ryhmällä kuusi, Keskustalaisella seurakuntaväellä neljä, Kristilliset perusarvot kunniaan -ryhmällä kolme ja Sos.dem. ja Vasemmistoliitolla kolme.

Kirkkovaltuuston keski-ikä on noin 55 vuotta.

 

Vesilahdessa seurakuntavaaleihin on ehdokkaaksi asettunut tällä kertaa 26 ehdokasta. Viime vaaleissa ehdokkaita oli 16, joista vain yksi jäi valitsematta ja siten varajäseneksi 15-jäseniseen seurakuntavaltuustoon.

Äänestysvilkkaus viime seurakuntavaaleissa oli 17,4 %,

Vaaleihin Vesilahdessa osallistuu kolme ryhmää. Vesilahden Keskustan seurakuntaväki -ehdokaslistalla on 13 nimeä, Minun kirkkoni on meitä jokaista varten -ehdokaslistalla 12 ja Koko kansan kirkko -ehdokaslistalla yksi.

Kirkkovaltuuston keski-ikä on noin 57 vuotta.

 

Vesilahdessa Keskustan seurakuntaväen kirkkovaltuutetuista Kauko Eskola, Maria Forsman, Eino Paavilainen ja Tarja Vilppolainen sekä Kokoomuslaisen seurakuntaväen  Valto Sorva eivät enää asettuneet ehdokkaiksi.

Kymmenen istuvan kirkkovaltuutetun lisäksi läpipääsyä yrittää 16 uutta ehdokasta, heidän joukossaan muun muassa kunnallispolitiikasta tutut Mauri Penttilä (kesk.) ja Tapani Pietilä (kok.).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.