Yhteensä lähes tuhat katseli Suomen cupin kotiottelun VaLePaa vastaan

LeKi-lentiksellä vaiherikas peliviikonloppu

Menneen viikonlopun tehomiehet LeKistä toiminnassa. Tuomas Siirilä iskee, Jyri Niemi varmistaa. Kuva: Marko Panu

Lempäälän Kisan lentopallomiehistöllä oli rankka ja vaihderikas viikonloppu, kun se kohtasi kotisalissaan Suomen cupissa Vammalan Lentopallon ja yhden huilipäivän jälkeen ykkössarjan kärkisakin Maaningan Mahdin. VaLePaa vastaan LeKi jännitti erän, mutta pelasi sen jälkeen kykyjensä äärirajoilla. Lopputulos oli odotettu 0–3 (15–25,19–25,19–25)-tappio Suomen ykkösjoukkueelle.

Mahti-pelikin starttasi lempääläisittäin vaikeuksilla etenkin nosto- ja syöttöpelissä, mutta 0–2-tappioasemasta LeKi löysi sisunsa ja sai kotiyleisön hyvällä tuella käännettyä sarjakärjen nurin lopulta erin 3–2. Yksi molempien pelin sankareista oli ikiliikkujamainen libero Jyri Niemi.

– Mahti-ottelun ratkaisu oli, että saimme taltutettua heidän syöttönsä haparoivan alun jälkeen. Vastaanottomme parani. Ehkä Mahdin syöttäjät hiukan pehmenivät pelin edetessä. Puolustuksia tuli itselleni mukavanlaisesti, jopa pari naamakosketustakin, naureskeli Niemi, joka sai Maaninka-ottelussa yhden pommin suoraan päin ”pläsiään”.

Niemi on 26-vuotias Reisjärveltä kotoisin oleva pelimies, joka omaa kaksi kautta kokemusta maan pääsarjasta. Hän on pelannut useamman kauden ykkössarjan Kyyjärven Kyvyssä. Lempäälään miehen toi lentopallon lisäksi puolisolle löytynyt työpaikka. Niemi työskentelee Sääksjärven koululla koulunkäynnin ohjaajana.

 

VaLePa on tehnyt suuria satsauksia joukkueeseensa ja tähtää menestykseen eurocupeissa. Osaa tähdistä vammalalaisvalmennus huiluutti Lempäälässä. Esimerkiksi Lempäälässä asuva Urpo Sivula vietti LeKi-pelin kokonaan vaihdossa.

VaLePalta löytyy kuitenkin kaksi kuusikollista laatupelaajia, joten Hakarin parketilla nähtiin todellisia, jopa kansainvälisen tason lentistähtiä kirkkaimpana heistä LeKi-torjunnalle täysin pitelemätön Olli Kunnari, joka takoi iskunsa väliin torjunnan käsistä seinille tai löi viisaasti parketin tyhjiin koloihin tai sitten pallo kuoli Kunnarin ovelasta peipistä.

 

LeKi Lentiksen managerina toimiva Juha Raunio (vas.) toimi cup-ottelun suoran lähetyksen selostajana. Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Kari Pusa toimitti kuvaa eetteriin. Peli on katsottavissa: https://livestream.com/accounts/10576586/events/8437528Kuva: Erkki Koivisto

Maaninka-ottelu oli sarjataulukon kannalta äärimmäisen tärkeä. Kahdella pisteellä LeKi pysyy kärkitrio Maaningan, Joensuun ja Rantaperkiön Iskun kintereillä.

LeKin nuorentunut joukkue tekee näyttäviä suorituksia, mutta toisaalta huikeaa onnistumista voi seurata alkeellinen lapsuskin. Tärkeää on, että joukkueen pelikantti vaikuttaa hyvältä.

Kisa sai mukaansa ensimmäistä kertaa pelirosteriinsa myös syksyn sairastelukierteestä tokeentuneen hakkuri Anssi Vesasen, joka tuli Mahti-ottelussa kolmanteen erään kentälle. VaLePa-pelissä hakkurina oli Sauli Silpo, joka onnistui kurittamaan tähtikatrasta useaan kertaan.

Viikonlopun näyttävin LeKi-mies oli kuitenkin 21-vuotias yleispelaaja Tuomas Siirilä, joka teki molemmissa otteluissa huikeita tekoja verkkopelissä, jos toki sortui myös virhesumiinkin. Maaninka-ottelun kulminaatiohetkillä neljännessä erässä Siirilä oli laitalyönneissään täysin pysäyttämätön.

Yleisö oli löytänyt Hakkariin mukavasti. VaLePaa tuli katsomaan yli 300 silmäparia ja ottelustriimausta seurasi  runsaat 600 katsojaa. Mahti-pelikin veti yli puolentoistasataa seuraajaa.

Linkki streaminglähetykseen: https://livestream.com/accounts/10576586/events/8437528

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.