Anja Haliseva kieltäytyi pitkään ehdokkuuksista – Nyt hän haluaa olla tukemassa Vesilahden seurakuntaa

Anja Haliseva haluaa edustaa pientä seurakuntaa, että sen henki säilyy. – Täällä on henkilökohtaisempaa kuin isommassa paikassa, hän toteaa. Kuva: Katariina Rannaste

Anja Haliseva, 71, on ensimmäistä kertaa ehdokkaana Vesilahden seurakuntavaaleissa. Miksi? Sitä hän on pohtinut itsekin.

– Minua on esimerkiksi pyydetty ehdokkaaksi kuntavaaleihin monta kertaa ja monen puolueen toimesta, mutten ole halunnut. Olen miettinyt, että miksi tässä iässä lähdin ensimmäistä kertaa ehdolle.

– Merkittävin tekijä oli tunne siitä, että seurakunnan valtavaa sosiaalista panosta ei tässä ajassa huomata. Toisekseen yrityksessämme on tehty sukupolvenvaihdos, minkä myötä koen pystyväni antamaan paremmin aikaani ja huomiotani. Työelämässä yrityksen koneiden pyöriessä kahta vuoroa olin koneiden työajan valmiustilassa tai työmailla.

Anja Haliseva on pyörittänyt pitkään koneurakointiyritys Metsä-Halisevaa. Hän otti firman hoitaakseen puolisonsa kuoltua vuonna 1985. Silloin hän oli kahden alaikäisen lapsen äiti.

– Olin sitä ennen ollut töissä Nokia Oy:ssä ja nähnyt palkan- ja kustannuslaskentapuolella, kuinka raha liikkuu. Hyppäsin naisena remmiin. Metsäpää ei minulla ollut vahva, mutta yrityksessä oli pari vahvaa kuskia, jotka tukivat minua.

Haliseva oli aloittaessaan vuonna 1985 ensimmäinen itsenäinen naiskoneyrittäjä.

– Olen tehnyt yrityksessämme kaikkea. Työni ei ole ollut pelkkää papereiden pyörittelyä. Olen muun muassa kuljettanut metsäkoneille metsään polttoainetta, tehnyt koneremonttia ja siirtänyt koneita, jolloin olen ajanut 30 000 kilon kuormia huonoilla teillä, Haliseva kuvaa.

Anja Halisevan poika Sami on sittemmin ottanut ohjat 11 kuljettajaa työllistävästä firmasta, mutta Anja hoitaa yhä yrityksen palkanlaskennan ja käy kunniajäsenenä koneyrittäjäliiton kokouksissa.

Seurakunnan hän kertoo kuuluneen elämäänsä aina.

– Jo lapsuudenkodissani järjestettiin hartaushetkiä. Nyt haluan olla tukemassa Vesilahden seurakunnan toimintaa.

– Pienessä seurakunnassa ihmistä pääsee lähemmäksi. Kirkolla on ihmisen arvostamiseen hyvä mahdollisuus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.