Koululaiset pyöräyttävät liki tuhat pullaa ja muuta herkkupalaa. Kahvion tuotto menee luokkaretkikassaan.

Influenssarokotus ja kuppi kuumaa

Saisiko olla kuppi kuumaa? Nic Markus Silva-Kurppa (vas.), Roni Tuominen ja Eerika Lahtomäki muun muassa ovat myymässä leipomuksia. Kuva: Katariina Rannaste

Uunit käyvät kuumina, kun Lempoisten koulun 6.-luokkalaisten perheissä valmistaudutaan pitämään kahviota. Lempoisten koulun 6B- ja 6P -luokan oppilaat pitävät Lempäälän terveysasemalla kahviota kausi-influenssarokotusten yhteydessä keskiviikkoina 7. ja 14. marraskuuta.

Aulassa pääovien vieressä olevassa kahviossa on tarjolla kahvia, teetä ja mehua sekä makeita ja suolaisia leivonnaisia. Makkaraa paistetaan terveysaseman edustalla.

– Tarkoitus on, että oppilaat tekevät tarjottavat vanhempiensa kanssa. Tuotamme itse mahdollisimman paljon, erityisopettaja Risto Härkönen kuvaa.

Etukäteisarvio on, että yhden päivän aikana rokotuksen käy ottamassa 400–500 ihmistä, joten tarjottavaakin on oltava runsaasti. Onneksi leipojiakin on useampia, eikä tuhannen pullan koitos kaadu kenenkään yksittäisen henkilön niskaan. 24 oppilaan joukosta esimerkiksi Roni Tuomisen kotona työstetään joulutorttuja, Eerika Lahtomäen perheessä mokkapaloja ja Nic Markus Silva-Kurpan kotona pullaa.

– Leivomme mokkapaloja enemmän kuin pari peltiä, Eerika Lahtomäki arvioi.

Myös myyntityötä on jaettu niin, että oppilaat työskentelevät kello 14–18 kestävän rokotusajan vuoroissa.

Kahvilan pyörittäminen on Lahtomäelle ja Tuomiselle tuttua hommaa oppilaskunnan kautta. Silva-Kurppa on saanut siihen tuntumaa 6.-luokkalaisille suunnatussa yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Yrityskylässä.

Kahvion tuotolla rahoitetaan tammikuista luokkaretkimatkaa.

– Uskon, että saamme matkarahat kasaan, Lahtomäki toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?