Kuinka aikuisiällä saa uusia ystäviä?

Lempäälän valo ry järjestää aikuisille suunnattua ystävyystoimintaa Lempäälässä. – Valoillat ovat rentoa yhdessäoloa, Tanja Kyllönen kertoo. Yhdistykseltä on ilmestynyt myös oma valomieskalenteri. Kuva: Katariina Rannaste

Tanja Kyllönen kuuluu yhdistykseen, jonka tarkoitus on uusien ystävien löytämisessä. Lempäälän valo ry:ltä on ilmestynyt hiljattain oma seinäkalenteri.

Miten olet päätynyt Lempäälän valo ry:hyn mukaan?
– Työskentelin pitkään liikealalla ja muun muassa asuin kahdeksan vuotta Moskovassa. Vuoden 2014 paikkeilla minusta alkoi kuitenkin tuntua, että tahdon elämältä jotain muuta. Kypsyttelin päätöstä muutaman vuoden ja irtisanouduin. Tämän vuoden tammikuusta lähtien olen opiskellut lähihoitajaksi.

– Olin muuttanut miehen perässä Lempäälään. Puoliso ja naapurit olivat ainoat tuntemani henkilöt paikkakunnalla, ja halusin lisää paikallisia ystäviä. Kuulin sattumalta Markus Perkon Facebookiin perustamasta Uusia ystäviä – Lempäälä -ryhmästä ja menin erääseen tapaamiseen mukaan.

– Meitä oli kymmenkunta henkeä paikalla ja porukka tuntui mukavalta. Parin tapaamisen jälkeen minä ja kolme muuta henkilöä päätimme laittaa yhdistyksen pystyyn. Kellään meistä ei ollut aiempaa yhdistystaustaa, mutta kaikilla oli sama motiivi; löytää uusia ystäviä.

Mitä yhdistyksessä teette?
– Meillä on joka torstai kello 18–21 Puistolinnassa, terveysaseman lähellä sijaitsevassa Nauha ry:n kiinteistössä valoilta, tapaaminen, jossa teemme mitä haluamme. Hengailemme ja juomme kahvia, emmekä pingota. Painotus on uusien ystävien löytämisessä ja ystävystymisessä sekä kevyessä, hauskassa yhteisessä tekemisessä. Valoillat ovat avoimia kaikille.

– Meillä on säännöllisen epäsäännöllisesti teemailtoja, joissa olemme perehtyneet  muun muassa runoihin, meditointiin ja improvisointiin. Meillä on ollut levyraati ja karaokea. Yleensä joku omasta porukasta vetää illan. Olemme myös järjestäneet teatteriretken, käyneet ratsastamassa ja käyneet Puntala-rockissa.

– Syyskuussa meillä oli yhdistyksen 1-vuotisilta, jolloin paistoimme muurinpohjalettuja ja kuuntelimme akustista musiikkia. Viimeksi meillä oli halloween-bileet, joihin osallistui reilu 20 henkeä ja kaikki osallistujat olivat pukeutuneet teeman mukaisesti.

Kerro hieman yhdistyksen hiljattain julkaisemasta kalenterista.
– Valokuvaus on yhdistyksessä ollut teemana paljon esillä ja kiinnostanut monia. Idea kalenterintekoon tuli yhdistyksen puheenjohtaja Mari Viinikaiselta. Innostuimme ajatuksesta ja siitä se lähti. Emme halunneet mitään palomieskalenteria, ne on juttuna niin nähty, mutta tämä onkin valomieskalenteri. Kalenteria oli hauska tehdä.

– Kalenteri tuli toissa viikolla painosta ja se on puhtaasti lempääläinen juttu. Kuvissa on täkäläisiä tyyppejä ja kuvat ottanut Markus Perko on loistava. Kuvia on otettu muun muassa Puistolinnan pihalla, kahvila Siirissä, Hakkarin kartanon Mansikinkammarissa ja yksityistiloissa.

Antaako yhdistystoiminta enemmän kuin ottaa?
– Ehdottomasti. Järjestämme tapahtumia vapaaehtoisvoimin, mutta järjestämisen paineet eivät kaadu yhden tai kahden ihmisen niskaan. Paljon on vielä opittavaa, kun vasta vuoden olemme tehneet, mutta meissä on halua tehdä isompiakin juttuja.

– Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin kolmisenkymmentä jäsentä, ja uusia otamme mielellämme mukaan.

Mitkä ovat vinkkisi siihen, kuinka aikuisiällä saa uusia ystäviä?
– Monilla ikäisilläni on tilanne, että uusia ystäviä on vaikea löytää. Kun lapset ovat lähteneet kotoa, saattaa havahtua pohtimaan, onko ympärillä ketään ystävää.

– Olemalla mahdollisimman oma itsensä. Olemalla ennakkoluuloton ja osallistuva, sillä kukaan ei tule sinua kotoa hakemaan.

– Kaikki eivät tietenkään ole samanlaisia persoonina, ei tarvitse olla erityisen ulospäin suuntautunut, mutta jos haluaa saada aidon kontaktin, niin vastaanottavainen täytyy olla.

– Jos on halu löytää ystäviä, heitä kyllä löytää.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?