Jos stressi ei hellitä Ziron pehmeää turkkia silittämällä, se ei hellitä millään.

Toimistokoiran työtä on tarkkailu ja stressinpoisto

Rapsuteltavana oleminen kuuluu olennaisena osana Ziron hommiin. Kuva: Tua Onnela

Realparkissa sijaitsevan Mincon-yrityksen ikkunassa näkyy jotakin alueelle aika epätyypillistä: pikkuinen nappisilmäinen koira. Loppusyksyn harmaudessa, koneita ja autoja myyvien liiketilojen keskellä sen valkoinen pörröturkki näyttää erityisen pehmeältä.

Kaksivuotias Ziro on jo kokenut toimistokoira. Se kulkee omistajansa Kaisa Välikosken mukana töihin joka päivä, päivystää omalla paikallaan ikkunalla ja osallistuu työpaikan elämään. Palaverihuoneessa sillä on tietenkin oma tuoli.

Ziron ihmistyökaverit kertovat, että sen tarjoama tassuterapia on korvaamatonta. Pehmeän turkin silittäminen laskee mukavasti stressitasoa.

– Täällä käyvät raavaat miehetkin sitä välillä rapsuttelemassa, Välikoski kertoo.

Myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat ilahtuneet nähdessään pikku toimistokoiran.

Työpaikallaan Ziro liikuskelee rennosti ja vapautuneesti. Kylmässä ulkomaailmassa se on sen sijaan joutunut tekemään hommia omankin stressitasonsa kanssa. Toiset koirat, uudet paikat ja yllättävät tilanteet ovat Ziron mielestä huolestuttavia, ja aiemmin se on yrittänyt helpottaa oloaan ankaralla rähisemisellä.

Nykyisin Zirolla ja sen ihmisillä on uusia keinoja ratkaista huolestuttavat tilanteet, ja ulkoilusta on tullut mukavampaa. Toisia koiriakin on jo ohitettu ilman pelkoa ja hermostumista.

Ziro on siis juuri oikea henkilö opettamaan ihmisille hyvää työkulttuuria. Sen viesti voisi kuulua vaikka näin: ota vaikeisiin asioihin aikaa ja tilaa, keskity omaan juttuusi ja syö paljon herkkuja.

 

 

Ziro liikuskelee toimistossa kuin kotonaan. Kuva: Tua Onnela

 

Ehdotuksia paikallisiksi eläimiksi voi lähettää osoitteeseen tua.onnela@gmail.com.

 

Teksti: Tua Onnela

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.