Uotien hengellisen musiikin konsertti kirkossa

Kauko ja Sirkka Uoti.

Keskiviikkona 14. marraskuuta pidetään vuoden viimeinen Lempäälä soi -konsertti, jota vietetään Kauko Uotin syntymän 120-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lempäälän Luonnonparantolan (nykyisin Lempäälän Luontaiskylpylä) pitkäaikainen yrittäjäpariskunta, Kauko Uoti (1898–1979) ja Sirkka Uoti, os. Kavander (1919–81) loivat 1968–79 välisenä aikana toistasataa teosta käsittävän hengellisten laulujen kokoelman. Sirkka Uoti kirjoitti laulujen sanat ja Kauko Uoti teki melodiat, joita perheen tuttavamuusikot sovittivat. Sovitusten tekijöitä olivat kanttorit Eino Koskimies ja Jaakko Immonen sekä kouluneuvos Juhani Laurila, Keski-Suomen konservatorion emeritusrehtori.

Kauko Uotin syntymästä on 14.11. kulunut 120 vuotta ja ensi vuonna 18.9.2019 Sirkka Uotin syntymästä 100 vuotta. Tänä syksynä pidetään Lempäälässä Pyhän Birgitan kirkossa 14. marraskuuta konsertti, jossa näitä lauluja esittävät Juha Yli-Knuuttila, tenori ja Juhani Laurila, piano sekä Ajatus ensemble.

 

Juha Yli-Knuuttila aloitti lauluopintonsa Tampereen konservatoriossa vuonna 1996. Vuonna 2008 hän valmistui Sibelius-Akatemian laulumusiikin koulutusohjelmasta musiikin maisteriksi.

Yhdessä pianisti Pentti Kotirannan kanssa Yli-Knuuttila on esiintynyt lukuisissa konserteissa eri puolilla Suomea sekä USA:ssa ja Kanadassa. Hän on esiintynyt solistina myös useissa kirkkomusiikkiteoksissa.

Hänen oopperarooleihinsa kuuluvat Spiridione Donizettin Il Campanellossa, Monostatos Mozartin Taikahuilussa ja aatelismies Wagnerin Lohengrinissä.

Syksyllä 2001 Yli-Knuuttila saavutti finaalipaikan ja tunnustuspalkinnon Merikanto-laulukilpailussa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.