Isku löi LeKin lentiksen kärkikamppailussa

Lempäälän Kisa kohtasi parempansa, kun perinteikäs Rantaperkiön Isku piti sarjapisteet Pyynikillä. Kuva: Antti Raunio

Miesten lentopallon ykkössarjassa alkavat sarjataulukossa jyvät ja akanat erottua, kun runkosarjan pelikierroksia on pelattuna rapea kolmannes. Kärkipään kamppailussa Pirkanmaan ykkössarjan herruudesta pelattiin Tampereen Pyynikillä, missä perinteikäs Rantaperkiön Isku löi peliotteittensa ailahtelusta kärsineen Lempäälän Kisan erin 3–1 (25–14, 25–22, 19–25, 25–20). Peli oli Kisalle vasta kauden toinen, josta joukkueen pistepussi ei lihonut olleenkaan. Samalla katkesi kuuden ottelun mittainen voittoputki ykkösessä.

– Tällä kertaa pelimme osa-alueet eivät olleet oikein tasapainossa. Otteemme heilahtelivat liikaa ja Iskun pelille on annettava tunnustus, he puolustivat ja hyökkäsivät meitä paremmin, kommentoi LeKi-piiska Tapani Nyström.

Avauserä oli Kisalta kauden heikointa pelaamista, mutta jälkimmäiset setit olivat jo parempia. Etenkin toisessa erässä homma oli lempääläisten hanskassa, mutta pikkuherpaantuminen maksoi sen erän voiton. Lempääläispelureista ei juuri kukaan noussut yli muiden, välillä nähtiin upeita onnistumisia, välillä alkeellisia lapsuksia. Keskitorjuja Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi olivat tasaisimmat kisalaispelimannit.

Tasokkaan ykkössarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsee kevään nousupleijareihin. Kahdeksan kärkeen on odotetusti tungosta, mutta syksyn otteitten perusteella Kisa on vankasti kärkipään tuntumassa mukana, nyt sarjasijoitus on viides, matkaa Iskuun eli johtajaan on kuusi pistettä. Seuraavan kerran LeKi on tulessa sunnuntaina 18. marraskuuta, kun Hakkariin saapuu Jyväs-Lentis Jyväskylästä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.