Vesilahteen avattiin parkour-rata sekä keppihepoille ponitalli ja esterata

Kipinä kaipaa ponikavereita – Kirkonkylän koululle voi lahjoittaa keppihevosia

Sivistysjohtaja Mika Seppänen lahjoitti keppihevosen. Sen vastaanottivat oppilaskunnan edustajina Kaisla Kylliö ja Laura Murto. Kuva: Nina Kaarlenkaski

Vesilahden Kirkonkylän koulun pihaan on kesän ja alkusyksyn aikana valmistunut parkour-rata sekä keppihevosten ponitalli ja esterata. Avajaisia vietettiin 31. lokakuuta ja 1. marraskuuta.

Radat pääsivät heti avajaisissa tositestiin, kun paikalla oli koko koulun väki, 290 oppilasta, ja lapsille oli järjestetty parkour-radalla ohjattua toimintaa. Oppilaskunnan hallitus oli järjestänyt tempauksen.

Samassa yhteydessä Vesilahden sivistysjohtaja Mika Seppänen lahjoitti koululle Kipinä-ponin, jota olivat vastaanottamassa oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Kaisla Kylliö sekä sihteeri Laura Murto.

Koulu ottaa lisääkin Kipinöitä vastaan.

– Koululle voi lahjoittaa keppihevosia oppilaiden välituntikäyttöön, rehtori Nina Kaarlenkaski sanoo.

Ratoja ja tallia on rahoitettu Liikkuva koulu -hankerahalla. Noin 17 000 euroa kustantanut parkour-rata katettiin puoliksi omalla ja puoliksi hankerahalla. Ponitallin ja esteradan kokonaiskustannukset olivat noin 2000 euroa, ja niiden rakentamiseen oli lisäksi saatu Kantri-rahoitusta 1000 euroa.

 

Nyt kelpaa kiipeillä. Kirkonkylän koulun pihaan valmistui parkour-rata. Kuva: Nina Kaarlenkaski

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.