Kommentti: Teemu Roininen on rautainen äijä

Lempäälän Ruskea-ahteella syntynyt ja varttunut painonnostaja Teemu Roininen on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen kovimmista lempääläisurheilijoista kaikki lajit huomioiden. Arvokisaedustuksia eli EM- ja MM-kisoja Lempäälän Kisaa edustavalle Roiniselle on ehtinyt karttua liki 20 kappaletta. Suomen mestaruustasolta ja Pohjoismaisilta lavoilta mitaleita punttikarhulla on ison matkalaukullisen verran.

Juuri päättyneissä Turkmenistanin Ashgabatin MM-nostoissa Roininen ei vertynyt ihan parhaaseen vireeseensä, vaan oli rutiinituloksella sijalla 25. Yhteisraudat 345 kiloa jäivät viitisentoista kiloa miehen ennätystasosta. Esityksiinsä mies ei kaukaisessa idässä vaikuttanut kovin pettyneeltä, vaan omien sanojensa mukaan 345 kiloa oli syksyn treeneihin peilaten kovinkin odotettu noteeraus.

Roinisen ”turnauskestävyyttä” on pakko ihailla. 32-vuotias urheilija on pikku hiljaa kehittynyt. Vaikka maailma kärki on painonnoston raskaassa sarjassa kaukana, ei miehen motivaatiossa ole ollut koskaan ongelmia. Arvokisareissut ovat avartaneet näkemystä, luoneet tärkeitä verkostoja ja antaneet uutta intoa pyrkiä haastavassa lajissa eteenpäin. Jo nuorten sarjalaisena Roininen sanoi haastattelussa, että painonnostaja on parhaimmillaan yli kolmikymppisenä. Voimahan on siitä mukava laji harjoitella, että kypsemmilläkin vuosilla se tarttuu treenaajaan.

Teemu Roininen teki muutamia vuosia sitten kovan ratkaisun, kun hän jäi metallialan päivätöistä tykkänään pois ja aloitti voimavalmennusyrittäjänä. Maine kiirii ja nykyään Roinisen valmennuksesta ja vinkeistä nauttii moni henkilö alkaen ihan tuikitavallisista kuntotreenaajista kansainväliselle huipulle pyrkiviin huippuatleetteihin tyyliin kiekonheittäjätär Sanna Kämäräinen. Myös joukkuelajeja harjoittelevat ovat löytäneet voimaharjoitteluunsa apukeinoja Roiniselta, kuten esimerkiksi LeKin Mestis-kiekkoilijat ja LeKin lentismiehet.

Urheilumies Roininen on ollut aina. Vuonna 2000 syksyllä silloin 14-vuotias aloitteleva voimailija tuli ehdottamaan yläasteen luokanvalvojalleen, että ”josko historian tunnilla voisi katsella Sydneyn olympialaisten kuulantyönnön finaalia”. Ehdotukseen taivuttiin ja suomalaisjässikkä Arsi Harju voitti kultaa. Olisiko sillä hetkellä ollut jotain merkitystä Roinisen hirmuisen urheiluliekin synnylle tai ainakin sen vahvistumiselle?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.