Kuntaväki kohtaa salibandyturnauksessa

Lempääläislähtöiset Kuusjärven veljekset ovat molemmat mukana turnauksessa. Topi-Pekka Kuusjärvi (vasemmalla) edustaa Kangasalaa ja turnauksen keksinyt Matti Kuusjärvi Vesilahtea.

Vesilahtelainen kunnanvaltuutettu ja urheiluvaikuttaja Matti Kuusjärvi kokoaa Tampereen kaupunkiseudun päättäjät yhteen salibandyn merkeissä.

Olet järjestämässä Tampereen kaupunkiseudun päättäjille salibandyturnausta. Miten idea Tampereen Seutu Cup -turnauksesta syntyi?
– Olen ensimmäistä kautta Vesilahden kunnanvaltuustossa ja urheiluihmisenä ajattelin, että tässä voisi olla hyvä alusta syvemmälle verkostoitumiselle. Pelkissä kokouksissa tutustuminen jää helposti melko pinnalliseksi.
– Uskon, että tämä hitsaa sekä kunkin kunnan omia valtuustoja ja viranhaltijoita lähemmäksi toisiaan, mutta ennen kaikkea antaa hyvän mahdollisuuden tutustua seudun muihin päättäjiin ja antaa sitä kautta mahdollisuuden päästä vaikuttamaan kotikunnan asioiden lisäksi myös kuntarajat ylittäviin seudullisiin hankkeisiin.

Olet toiminut aktiivisena toimihenkilönä Vesilahden Visan yleisurheilupuolella ja valmentanut salibandyjunioreita jo useita vuosia.
– Minulla on menossa nyt seitsemäs kausi Vesilahden Visan salibandyvalmentajana 06/07-syntyneiden junioreiden valmennuksessa. Lisäksi olen toiminut salibandyssä mm. 10/11-syntyneiden valmentajana ja yleisurheilupuolella juniorien ohjaamisen lisäksi uusimpana vapaaehtoispestinä on Visan yleisurheilun puheenjohtajuus. Urheilutaustaa vasten oli luonteva lähteä kokoamaan seutupäättäjistä koostuvaa Tampereen Seutu Cupia.
– Otin Seutu Cupin laajemmin puheeksi kesäkuussa järjestetyillä Seutupäivillä Nokialla ja sain idealle heti hyvän vastaanoton.
– Sovittiin Lempäälän kunnanvaltuutetun ja toisen urheiluvaikuttajan Minna Rajamäen kanssa, että järjestämme ensimmäisen tapahtuman yhdessä, sillä Vesilahdella ei olisi ollut yksistään liikuntatilojakaan tämän kokoisen tapahtuman sujuvaan läpiviemiseen. Hienoa, että Lempäälästä näytettiin vihreää valoa yhteisjärjestelyille, ja kiitokset Minnalle, jonka kanssa on ollut helppo järjestää tapahtumaa.
– Innostus on levinnyt mukavasti useammalla paikkakunnalla. Muutamia yksittäisiä ystävyysotteluita on jo pelattukin ja muutamilla paikkakunnilla jopa harjoitellaankin säännöllisesti viikoittain.

Mitkä kunnat tapahtumaan osallistuvat?
– Tapahtumaan osallistuu Tampereen kaupunkiseudun kunnista Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Seudun kunnista ainoastaan Orivesi joutui jättäytymään nyt pois, koska heillä oli samalle päivälle muita tapahtumia ja esteitä.

Kuinka monta seutupäättäjää tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan?
– Laitoin tavoitteeksi, että saamme vähintään 80 seutupäättäjää osallistumaan tapahtumaan, joka näyttää nyt mukavasti ylittyvänkin, sillä ilmoittautuneita on jo kaikkiaan toistasataa. Mukana on mm. pormestareita, useampia kunnanjohtajia, kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajia, hallintojohtajia sekä iso joukko kunnan-/ kaupunginvaltuutettuja ja virkamiehiä.
– Hieno nähdä, että seutupäättäjistä löytyy rohkeaa heittäytymistä, sillä moni on nyt vasta ihan ensimmäisiä kertoja pelaamassa salibandyä.

Milloin ja missä turnaus käydään?
– Tampereen Seutu Cup pelataan tulevana lauantaina 17.11. Seutu Cupin joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Vesilahden lohkossa Kirkonkylän koululla pelaavat isäntien lisäksi Nokia ja Tampere. Lempäälän lohkossa Liikuntaparkilla taas pelaavat Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven joukkueet. Turnaus huipentuu Liikuntaparkissa pelattavaan finaaliin, isäntäkuntien kunnanjohtajien Erkki Paloniemen ja Heidi Rämön puheisiin sekä palkintojenjakotilaisuuteen. Loppuillasta on vielä vapaamuotoisempaa verkostoitumista ja tutustumista muihin seutupäättäjiin.

Mitä tapahtumalla tavoitellaan?
– Tapahtuma ja sen ympärillä oleva toiminta on mitä enimmissä määrin verkostoitumista ja Seudun kehitystä varten. Tarkoitus on saada seudun päättäjiä tutustumaan paremmin ja sitä kautta helpottamaan yhteydenottoja ja yhteisiä päämääriä.
– Tapahtuma on jatkossa tarkoitus järjestää vuosittain siten, että järjestävä kunta vaihtuu. Lisäksi yksittäisiä ystävyysotteluita tullaan järjestämään satunnaisesti sopivan tilaisuuden tullen.

Oletko itse mukana pelaamassa vai jossakin muussa roolissa?
– Olen itse järjestämässä tapahtumaa, mutta tarkoitus on myös pelikentällä auttaa SB Vesilahti Senators nimellä kulkevaa joukkuettamme ensimmäiseen Tampere Seutu Cup -mestaruuteen.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?
– Lähetän terveiset Lempäsän joukkueelle Lempäälään: Koittakaahan saada itsenne finaaliin, jotta voimme ottaa revanssin harjoituspelissä kokemastamme tappiosta. Vesilahdella ottelut alkavat klo 11 ja katsomossa on tilaa kannustusjoukoille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.