Riipaisevan rehellistä musiikkia Välibaarissa

Pekka Murto esitti yhtyeen kanssa hienon setin, jossa käytettiin taidokkaasti akustisia ja sähköisiä instrumentteja.

Välibaari toimi lauantaina puoliltaöin levynjulkkariareenana, kun Pekka Murto esitti yhtyeen kera musiikkia uudelta albumiltaan.
Rock- ja metallimusiikin areenana enemmän tunnetulla Välibaarin lavalla olleet soittimet, muun muassa sello, akustinen kitara ja Danelectron baritonikitara panivat monen hieraisemaan silmiään. Mitähän nyt on tulossa? Rock?

Siitä saatiin pian selkoa, kun lavalle nousivat Pekka Murto, laulu, akustinen ja sähkökitara, Anu Peltoniemi, taustalaulu ja laulu, Katri Toivonen, koskettimet, Juuso Lähdekorpi, sello, sekä Olli Vesisenaho, sähkö- ja slidekitara sekä basso.

Pekka Murto on amerikkalaisen singer&songwriter -perinteen vaalija, joka taidokkasti yhdistää musiikkiinsa kotimaista rockia ja iskelmää. Pekalla on Vesilahdessa kotistudio, missä kappaleet syntyvät.

Pekan levyltä Kaksi maailmaa lohkaistut kaksi singleä ovat saaneet paikallisradioissa hyvin soittoaikaa. Keikalla kuultiin koko albumi, joka sisältää yhden cover-biisin. Se on ei enempää eikä vähempää kuin Kotiteollisuuden Raskaat veet, yksi bändin toteemipaaluista.

Julkkarikeikka oli lyhyesti sanottuna aidon musiikin juhlaa alusta loppuun. Sovituksissa oli hyödynnetty taitavasti yhtyeen instrumenttien ja kahden laulajan äänimaailmaa. Tuloksena oli musiikillinen kudelma, joka kuulosti parhaimmillaan maagiselta.Ennen kappaleiden alkua Pekka Murto kertoi kuhunkin kappaleeseen liittyvän tarinan. Murto tekee sanoituksia, joiden kuvaamista tilanteista moni voi löytää itsensä.

Kiireen rajan tuolla puolen on syntynyt lehtileikkeestä. Pariskunta oli jättänyt kiireet ja lähtenyt pohjoiseen. Lastenohjelmia aamulla –kappaleessa pariskunta panee makuuhuoneen oven lukkoon samaa aikaan kun lapset katsovat lastenohjelmia.

Haen ja löydän –kappaleessa etsitään rakkautta ja sehän tiedetään, ettei sitä kotona makoilemalla löydy. Pitää hakea ja vain silloin sen voi löytää. Hyvä kertsi ja hittihän tämä on.

Radiosoittoa saanut Olet kanssani rakkaimpain on sanoitukseltaan albumin vahvin kappale. Se kertoo siitä kuinka työstä on tullut uskonto ja kuinka turhaan ihminen sille kaiken antaa.

Setissä mukavasti erilainen kappale oli Pohjoisen tyttö, joka sekä rytmiltään että sanoitukseltaan oli vetävä ralli ja loppua kohden jopa hypnoottinen.

Kotiteollisuuden Raskaat veet -kappaleen Pekka Murto oli soinnuttanut osin uudelleen, koska kertomansa mukaan ei tunne metallikitarointia. Akustisvoittoisesti lähtevä mainio versio antaa enemmän tilaa Jouni Hynysen sanoitukselle, joka on yksi miehen parhaimmista.

Keikalla kuultiin levynjulkkaribiisien lisäksi kolme kappaletta, joista täytyy nostaa framille hiljattain Ylöjärvelle patsaan saaneiden Eppujen Voi kuinka me sinua kaivataan. Pekka Murto ja yhtye nostivat kappaleen aivan uudelle tasolle.
Yhteenvetona hieno albumi, hieno keikka.

Lempääläinen E.L.E nousi lauteille aamun puolella yhden jälkeen, mutta se ei menoa haitannut. Vetävää kahden kitaran soitantaa. Keulilla Marjaana Ohralahti, joka lauloi varmalla otteella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.