Alueelle suunnitellaan asuin- ja liikerakennusta, jonka yhteydessä voisi kaavan puolesta olla päiväkoti

Telemasto ja tiilirakennus puretaan Ryynikästä

Teleliikennemasto ja vanha rakennus puretaan ja tilalle aiotaan rakentaa asuin- ja liikerakennus. Päiväkotitilojakin tässä keskustakorttelissa olisi mahdollista olla. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän kunta on hankkinut Ryynikästä korttelin 114 omistukseensa osana keskustan kehittämishanketta. Manttaalitaloa vastapäätä sijaitseva, teknisessä käytössä oleva tiilirakennus ja teleliikennemasto aiotaan purkaa ja rakentaa alueelle asuin- ja liikerakennus.

– Vanha rakennus on teleliikennetilana ja se poistuu käytöstä vähitellen. Tekniikkatilan johdot siirretään Lempäälä-taloon. Purkaminen on mahdollista tämän jälkeen, selvittää kaavoitusarkkitehti Maija Villanen Lempäälän kunnasta.

– Telemasto uudistuu keskustamaiseksi, luultavasti lähialueelle, mutta purkamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Uutta sijaintia selvitetään.

Asemakaavan muutosehdotuksessa alueelle on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta. Asumiselle siinä on osoitettu hieman yli 10 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa arviolta noin 145 asuntoa ja noin 220 asukasta.

Kaava mahdollistaa myös sen, että asuin- ja liikerakennuksen pohjakerroksessa voisi toimia esimerkiksi yksityinen päiväkoti. Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen vahvistaa, että kunta ei ole päiväkotia paikkaan suunnittelemassa, mutta kaava mahdollistaa päiväkotitilojen rakentamisen.

– Esimerkiksi jos rakennusyhtiö ostaa paikan, se voi hankkia siihen yksityisen varhaiskasvatuspalvelujen tuottajan, jonka toimintaa kunta sitten valvoisi, Lehtinen toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.