Alueelle suunnitellaan asuin- ja liikerakennusta, jonka yhteydessä voisi kaavan puolesta olla päiväkoti

Telemasto ja tiilirakennus puretaan Ryynikästä

Teleliikennemasto ja vanha rakennus puretaan ja tilalle aiotaan rakentaa asuin- ja liikerakennus. Päiväkotitilojakin tässä keskustakorttelissa olisi mahdollista olla. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän kunta on hankkinut Ryynikästä korttelin 114 omistukseensa osana keskustan kehittämishanketta. Manttaalitaloa vastapäätä sijaitseva, teknisessä käytössä oleva tiilirakennus ja teleliikennemasto aiotaan purkaa ja rakentaa alueelle asuin- ja liikerakennus.

– Vanha rakennus on teleliikennetilana ja se poistuu käytöstä vähitellen. Tekniikkatilan johdot siirretään Lempäälä-taloon. Purkaminen on mahdollista tämän jälkeen, selvittää kaavoitusarkkitehti Maija Villanen Lempäälän kunnasta.

– Telemasto uudistuu keskustamaiseksi, luultavasti lähialueelle, mutta purkamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Uutta sijaintia selvitetään.

Asemakaavan muutosehdotuksessa alueelle on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta. Asumiselle siinä on osoitettu hieman yli 10 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa arviolta noin 145 asuntoa ja noin 220 asukasta.

Kaava mahdollistaa myös sen, että asuin- ja liikerakennuksen pohjakerroksessa voisi toimia esimerkiksi yksityinen päiväkoti. Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen vahvistaa, että kunta ei ole päiväkotia paikkaan suunnittelemassa, mutta kaava mahdollistaa päiväkotitilojen rakentamisen.

– Esimerkiksi jos rakennusyhtiö ostaa paikan, se voi hankkia siihen yksityisen varhaiskasvatuspalvelujen tuottajan, jonka toimintaa kunta sitten valvoisi, Lehtinen toteaa.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>