Mervi Koponen joulun tunnelmissa

Mervi Koponen on monipuolinen esiintyjä. –Vaikka esitänkin pääosin tanssimusiikkia, niin laulan myös menevämpää bilemusiikkia sitä tilattaessa, hän kertoo. Kuva: Mika Kanerva.

Olet tulossa Lempäälään esiintymään. Mitä on luvassa?
– Lempäälässä on 24.11 vanhempainyhdistyksen järjestämät myyjäiset sekä joulukonsertti, jossa olen mukana laulamassa. Oli suorastaan kunnia päästä mukaan tällaiseen tapahtumaan esiintymään, sillä kaikki panostus lasten ja nuorten hyväksi on tärkeää.

Mitä musiikkia laulat kotioloissa vai laulatko siellä?
– Mun musiikkimaku on valtavan laaja. Vaikka esitänkin pääosin tanssimusiikkia, niin laulan myös menevämpää bilemusiikkia sitä tilattaessa. Monilla on sellainen käsitys että tangomarkkinoilta nousseet ovat vain tanssimusiikin esittäjiä, mutta meitä on monta jotka teemme sekä bile keikkaa ravintoloissa että tanssimusiikkia tanssilavoilla. Kotona laulan ihan kaikkea.
– On myös niitä päiviä etten laula mitään. Varsinkin jos on ollut pidempi keikkaputki takana.Silloin on kaiken vapaa-ajan mielellään hiljaa.

Minkälaista musiikkia kuuntelet?
– Kuten esittämisen kanssa, niin on myös kuuntelemisen suhteen. Eli kaikkiruokainen. Eniten tulee kuitenkin kuunneltua suopipoppia.

Mikä loppu- ja ensivuosi tuovat sinulle tullessaan?
– Tämä loppuvuosi menee erilaisissa joulutilaisuuksissa laulaen, mutta itsenäisyyspäivän jälkeen tilanne alkaa rauhoittua joulua kohti.
– Ensi vuosi tuo tullessaan enemmän keikkoja kuin tämä kulunut vuosi. Lisäksi tämän vuoden ensimmäiset juontokeikat ovat poimineet lisää juontotöitä laulamisen lisäksi. Aion panostaa esiintymis- ja lauluvalmennukseen enemmän aikaa tulevana vuonna, sillä koen tärkeänä auttaa myös muita tällä alalla. Eli aika monipuolista työnkuvaa on vuonna 2019 tiedossa.

Oletko jouluihminen?
– Ennen lapsia joulu ei ollut enää kovinkaan merkityksellinen mutta lasten myötä olen hämmästynyt löytäessäni itsestäni todellisen jouluhöperön. Joulun valmisteluni on jo vuosia alkanut elokuusta, jolloin alan kerätä joululahjoja pikkuhiljaa pukinkonttiin. Piparit, tortut ja joulupullatkin on jo leivottu. Tänään muuten kasasin jo piparkakkutalonkin koristelua varten.
– Joku voisi sanoa että tässä ei ole mitään järkeä, mutta inhoa kiirettä ja stressiä (mikä yleensä joulun alla ihmisiä vaivaa) ja vältän sen tällä tavalla erittäin hyvin. Kun ajoissa valmistelee tulevaa, ei jouluviikolla ole enää paljonkaan tekemättä. Sitten voi rauhassa keskittyä oleelliseen. Toki joulu tulee joka tapauksessa jokaiselle, hössötti sitä tai ei.
– Minun jouluni on perhe joulu. Yhdessä olemista, hyvää ruokaa ja seurapelejä. Jouluun kuuluu myös joululaulut, aattohartaus, sauna ja kynttilät.
Jos voisit lähteä isolle kiertueelle kolmen suomalaisen artistin kanssa, niin ketä he olisivat ja miksi juuri he?
– Tämän kysymyksen pohtiminen vei eniten aikaa ja olikin aika mielenkiintoinen ajatusleikki. Lähtisin varmasti aika sekalaisen seurakunnan kanssa, sillä isolla kiertueella täytyisi olla paljon nähtävää, kuultavaa ja koettavaa…
– Valitsisin Arttu Wiskarin, Paula Koivuniemen ja Eput. Artun valitsin huikeiden tekstien ja mahtavan persoonan takia. Paulan, pitäähän joukossa olla aina joku jota kaikki rakastaa ja Eput, (kotikenttäetu, naapurikunnasta) ja koska heidän teokset soivat kaikkien päässä, ikäryhmästä riippumatta. Kaikkia kolmea artistia ja bändiä arvostan kovasti ammatillisesti.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?
– Lähetän terveisiä kaikille lukijoille. Tulkaa vaikka isommillakin kaveriporukalla Tulkoon joulu-konserttiin virittäytymään tulevan joulun tunnelmaan. Nyt ei lipunhinnat päätä huimaa ja samalla tuette alueen lasten toimintaa.
Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.