Seniori-ikäiset unohdettu

Viime viikolla senioriyhdistyksemme jäsenet saivat tietoa Lempäälän keskustan kehittämisestä. Meille kerrottiin, että Tampereentien, Lemponkadun, Puistokadun ja Valkeakoskentien rajoittamalle alueelle ei jää pystyyn kuin manttaalitalo, vanha asema ja osa myllyrakennusta. Kaikki muut pannaan maan tasalle. Suunnitelma kuulosti muutenkin hurjalta, mutta meitä senioreja huolestutti ennen kaikkea Lempostuvan häviäminen.

Niinpä odotimme malttamattomasti, että Lari Laakso etenisi esityksessään Lempäälä-taloon. Sieltä varmasti löytyisi odottamamme vastaus. Olimme toiveikkaita, kun Laakso kertoi esteettömyyden olleen suunnittelun lähtökohtana. Sitten hän kävi yksityiskohtaisesti läpi Lempäälä-talon tiloja. Kuhunkin tilaan suunnitellut sisustuksetkin kerrottiin tarkasti meille malttamattomille kuulijoille. Totesimme, että omat tilansa oli varattu lapsille ja nuorille, perhekerholle tietysti jne. Nämä kaikki olivat erinomaisia ja tarpeellisia, mutta milloin hän kertoisi senioreille varatuista tiloista?

Lopulta joku rohkeni kysyä asiasta. Mistä löytyvät korvaavat tilat tällä hetkellä monipuolisessa käytössä olevalle Lempostuvalle? Vastaus ei tyydyttänyt kuulijoita. Talo on kuulemma täynnä neuvotteluhuoneita, joita voi tarvittaessa varata kuka hyvänsä, jopa seniorit. Yritimme selittää, että kyse ei ole mistään yksittäisistä kokouksista, vaan useiden eläkeläisryhmien monipuolisista ja säännöllisistä tapaamisista. Tällaista tärkeää toimintaa varten pitää olla varattuna ihan oma tilansa.

Jäimme vastausta vaille. Myönnytyksenä sentään saimme kuulla, että kirjastohan on avoin kaikille, myös senioreille. Toivottavasti asia ei jää tähän.

Pertti Laine

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.