Kuismalle Jalmari Finnen Säätiön apuraha

Juha Kuisma sai apurahan kunnallisneuvos, ministeri K. E. Linnan henkilöhistorian tekemistä varten. Kuva: Katariina Rannaste

Lempääläläinen Juha Kuisma on saanut Jalmari Finnen Säätiön 5 000 euron suuruisen apurahan kunnallisneuvos, ministeri K. E. Linnan henkilöhistorian tekemistä varten

Kustaa Eemil Linna oli kotoisin Pälkäneeltä, josta siirtyi Messukylään. Linnasta tuli yksi Pohjois-Hämeen maataloustuottajien perustajia ja liiton puheenjohtaja. Hän toimi myös Edistyspuolueen puheenjohtajana 1928–30. Linna toimi ministerinä yhteensä kuusi vuotta.

Jalmari Finnen Säätiö jakaa apurahoja tutkimukseen, jonka kohteena on erityisesti Hämeen historia ja henkilöhistoria.

– Vuoden 2018 kuluessa Jalmari Finnen Säätiö myöntänyt apurahoina yhteensä noin 300 000 euroa. Apurahoja myönnetään väitöstutkimuksiin tieteellisiä jatko-opintoja harjoittaville, pro gradu tutkielmiin sekä säätiön alaan liittyviin tietokirjahankkeisiin, sanoo säätiön asiamies Mervi Kaarninen.

Apurahat jaettiin ja julkistettiin Jalmarin päivänä 20. marraskuuta Tampereella Hämäläisjuhlassa, joka on samalla Jalmari Finnen Säätiön vuosijuhla. Hämäläisjuhlia on pidetty 1940-luvun puolivälistä asti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.