Esteettömiä puistoja Lempäälään

Lempäälään toivotaan rakennettavan esteettömiä puistoja.

Lempäälän Vammaisneuvosto on jo useamman vuoden pyrkinyt edistämään kaikille kunnan asukkaille soveltuvien virkistys- ja harrastusympäristöjen rakentamiseen ja kehittämiseen. Esteettömyys ja saavutettavuus on hyvä ottaa huomioon sekä aisti- että liikuntavammaisten ihmisten näkökulmista.

Pari vuotta sitten edustajiamme osallistui useamman toimijan yhteiseen matkaan Helsinkiin, Taavetinpuistoon, joka on toteutettu ottaen huomioon erilaisia liikkumisen tarpeita ja esteettömyys sekä saavutettavuus. Lempäälässäkin on tarvetta erilaisille puisto- ja virkistysalueille, joihin pääsevät kaikki asukkaat.

Tampereella, Emil Aaltosen esteetön leikkipuisto, on hyvä esimerkki esteettömyyden ja saavutettavuuden vaatimukset huomioon ottavasta lasten leikkipuistosta. Vastaava/vastaavia puisto/puistoja opastustauluineen olisi hyvä toteuttaa myös Lempäälään.

Lempäälän Vammaisneuvosto esittää, että Lempäälän lapsille ja aikuisille rakentuu puistoja, jotka vastaavat edellä mainittuihin toiveisiin. Kunnan nauhamaisen taajamarakenteen vuoksi on tarvettarakentaa esteettömiä ja saavutettavia harrastus- ja virkistyspaikkoja useammalle taajama-alueelle.

Leikki- ja harrastusvälineiden hankintaan voi hakea myös rahoitusta eri lähteistä sekä toteuttaahankkeita järjestöyhteistyöllä.

Lempäälän vammaisneuvosto

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.