LeKi nylki sitkeän kettulauman

Kuva: Antti Raunio
Kisan torjujien eli Sten Kruudan ja Anssi Vesasen käsien välissä on pallon mentävä rako, jonne NaPan Otso Hakala pallon ujuttaa. Kisa voitti kuuman kamppailun erin 3–2.

Lentopallon ykkössarjassa sarjavitosena majaileva Lempäälän Kisa otti kaksi lisäpistettä tililleen voittamalla sarjassa yhdeksäntenä olevan Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä erin 3–2 (25–16,25–21,21–25,23–25,15–11). Täyteenkin pistepottiin olivat kaikki saumat, mutta nuori lappilaisjoukkue oli sitkeä ja etenkin neljännen erän ratkaisuhetkillä yllättävänkin vahva henkisellä puolella.

– Täysi arvostus vastustajalle, he olivat sitkeitä eritoten puolustamisessa. Oma pelimme aaltoili, kuten itsellänikin, teesitti Kisan parhaana pelaajana palkittu Tuomas Siirilä, joka nappasi viidennen erän kuumilla hetkillä punakortinkin.

– Turha maltin menetys itseltäni, kun mokasin pitkän pallorallin jälkeen lyöntini, kuittasi Siirilä NaPalle pisteen tuoneen tilanteen.

Ottelu oli sikäli kaksijakoinen, että kaksi ensimmäistä erää Kisa oli mainiossa vireessä ja NaPan otteet heilahtelivat. Sen jälkeen vaaka kääntyi, ja sekä kolmas että neljäs erä olivat lappilaisten tasaisen varmaa pelaamista, kun taas Kisa oli etenkin jatkopalloissa yllättävän epävarma. NaPa puolusti monta kisalaishyökkäystä välillä toivottomistakin pakoista takaisin peliin ja heittivät pallon sormilyönnillä LeKin puolelle. Helpot pallot Kisa söhelsi liian useasti tappiokseen.

– Omaa pelaamista on saatava tasaisemmaksi, siinä on treeneihin työsarkaa, myönsi valmentaja Tapani Nyströmkin omiensa ailahtelun.

Viides erä oli jännitysnäytelmä, jonka pääroolissa oli LeKin laitamies Kasper Pennanen. Painavalla kädellä lyövä Pennanen moukaroi viisi perättäistä pistettä, mikä toi Kisalle ratkaisevan edun ja lopulta pelin voiton. Huikein Pennasen veto oli jykevä rajalyönti, joka osui suoraan hölmistyneen NaPan pelaajan otsaan. Onneksi mitään loukkaantumista ei sattunut.

Tasokkaassa ykkösarjassa pian puolet runkosarjasta on pelattu, kahdeksan kärkisakkia jatkavat kevään huipennukseen eli pudotuspeleihin. Kisa lienee yksi näistä, ero pleijari-viivalle on nyt 13 pistettä. Seuraava koitos Kisalla on torstaina 29. marraskuuta Hervannassa Aitolahden Rientoa vastaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.