Rämsöön kesäteatteri palkittiin lastenkulttuurin eteen tehdystä työstä

 

Lampun henki -palkinnon luovutustilaisuudessa Rämsöön edustajina olivat kuvassa oikealla olevat Ari Perämaa ja Mari Ollinpoika.

Rämsöön kesäteatteri Vesilahdessa tunnetaan lastenteatteriesityksistään. Kesäteatterille on myönnetty palkinto lasten teatteritaiteen edistämisestä ja teatteriharrastamisen mahdollistamisesta.

Lampun henki -palkinnon on myöntänyt Tampereen kaupunki yhdessä Pirkanmaan Lastenkulttuurikeskusten kanssa. Vuosittain myönnettävän palkinnon saaja voi olla pirkanmaalainen henkilö tai toimija, joka on tehnyt merkittävää työtä lastenkulttuurin hyväksi.

– Esitykset on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös tekijöistä suuri osa on seudun lapsia ja nuoria. Toiminta vetää joka vuosi uusia tekijöitä teatterin pariin mahdollistaen lasten ja nuorten teatteriharrastamisen ja taiteen tekemisen aikuisten rinnalla. Samalla kesäteatteri tarjoaa lapsiyleisölle mahdollisuuksia teatterikokemuksiin alueella, jossa varsinaisia kulttuurilaitoksia ei ole, valintaperusteluissa todetaan.

Rämsöön kesäteatteri Vesilahdessa on tehnyt lastenteatteriesityksiä myös monipuolisena yhteistyönä. Viime vuosien tuotannot on tehty yhteistyössä Vammalan Teatterin kanssa.

Palkinto luovutettiin Lapsen oikeuksien päivään liittyvässä perhetapahtumassa 17. marraskuuta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.