LeKi löi ylivoimaisesti Aitolahden

Kuva: Antti Raunio
Jukka Lehti passaa ja Kasper Pennanen lähtee varmistamaan, ja Anssi Vesanen haistelee, minne passi lentää. Kisa sai selkeät sarjapisteet 3–0-voitostaan Aitolahden Riennosta.

Lentopallon ykkössarjan Pirkanmaan paikallispeli Aitolahden Rientoa vastaan Lempäälän Kisa ei mapiteta sellaiseen historiakategoriaan, missä lukee ”tunnepitoiset ja ikimuistoiset spektaakkelit”. LeKi vyöryi ajoittain vaisuhkoillakin peliotteillla sarjajumboksi valahtaneen AitRin yli reippaassa tunnissa lukemin 3–0 (25–18, 25–19, 25–12).

Hervannassa pelattu ottelu jäi tunnelmaltaan latteaksi, kun yleisöä oli nipinnapin 30 silmäparillista, pallopoikia ei ollut eli peli käytiin hidastempoisesti yhdellä pelipallolla ja vastustajakin antoi tasoitusta, kun Riennon rosterista pari avainmiestä oli loukkaantuneina sivussa.

– Peli oli hidasta, mutta saimme oman perustasomme pysymään. Se ritti tänään voittoon, kiteytti Kisan valmennustroikasta Jani Huurne pelin hengen.

Sekä avauserässä että varsinkin toisessa pääsi AitRi ajoittain hätyyttämään lempääläisiä lähinnä laitalyöjä Arttu Moision onnistumisten myötä. Tiukin hetki koettiin toisen erän lopussa, kun Kisan muutaman lyöntivirheen takia AitRi nousi 18–17-johtoon. Kasper Pennasen syöttövuoro oli aitolahtelaisille tuhoisa, hän takoi hyppyleijoillaan tarvittavat ässät, joten keskimmäisenkään erän voittajasta ei lopulta isoa kinaa syntynyt.

Päätöserässä peliin hissun kissun lämmennyt Kisa libero Jyri Niemi sai muutaman makoisan puolustuksen, joista seuranneista jatkopalloista konkaripassari Jukka Lehti tarjoili selkeät ratkopaikat. Päätöserä olikin selvästi parasta LeKi-peliä. Erän lopussa Jyry-laina Jonne Haavisto syötti puolenkymmentä loistosyöttöä ja passasi vastustajan helpot sormilla toimitetut pallot maukkaasti hakkuri Anssi Vesasen mätkittämäksi.

Kisa jatkaa pelejään tuplaviikonlopulla, kun lauantaina 8. joulukuuta Karhulan Veikot saapuu Hakkariin. Seuraavana päivänä bussin keula ottaa suunnan Nurmoon. Kisa on nyt sarjassa sijalla viisi. Tiukin taistelu käydään ykkössarjassa tällä hetkellä sijojen 4–7 välillä, erot ovat varsin pienet. Kärkitrio Isku, Maaninka ja Joensuu lienevät muilta karussa, niin vakuuttavasti ne peleissään jyräävät voitosta toiseen.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.