Pirkan opiston sinfoniaorkesteri jouluisissa tunnelmissa

Sinfis viime vuoden konsertissa. Kuva: Pirkan Opisto

Pirkan opiston nuorista soitinoppilaista koostuva sinfoniaorkesteri on jouluisissa tunnelmissa esiintyessään Lempäälän kirkossa lauantaina 8.joulukuuta. Viime vuonna Pirkan opiston sinfoniaorkesteri Sinfis valmisti erityisen Suomi 100 -sikermän itsenäisyyspäivän konserttia varten. Konsertista tuli paljon hyvää palautetta.

Mukana on jousisoitinten lisäksi puhaltimia ja lyömäsoittimet – kaiken kaikkiaan noin kolmekymmentä nuorta soittajaa. Kapellimestarina toimii Pirkan opiston viulunsoiton opettaja György Balázs. Konsertissa kuullaan mm. A. Corellin Concerto Grosso, op. 6 -joulukonsertto ja viisi tanssia Tsaikovskin  Pähkinänsärkijästä. Sinfiksen mukana konsertissa esiintyy Pirkan opiston laulustudio, joka laulaa jouluisia sävelmiä.

 

Balázs kertoo olevansa ylpeä neljä vuotta sitten perustetun orkesterin edistymisestä. Konserttipyynnöt ovat lisääntyneet ja ensi kesänä jousiorkesteri tekee konserttimatkan johtajansa kotimaahan Unkariin.

Lempäälän ystävyyskaupungissa Tapolcassa on luvassa konserttej,a ja nuorten on tarkoitus yöpyä paikallisissa perheissä. Soittajien lisäksi myös vanhemmat ovat aloittaneet talkoiden tekemisen matkaa varten. Joulukonsertissa nuorten soittajien matkaa voi tukea ostamalla ohjelman tai käymällä ennen konserttia glögiläe Kahvila Olkkarissa.

– Luvassa on hieno ja jouluinen konsertti, lupaa kapellimestari, jota nuoret soittajat kutsuvat tuttavallisesti nimellä Juri.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.