Rautiaisen räpylässä oli magneetti

Kuva: Antti Raunio
KooVeen hyökkääjä on päässyt tihutöihin Kisan maalille, mutta tämänkin tilanteen loistava maalivahti Kimmo Rautiainen hoiti varmasti.

PeliitatLeKi 45 VL, LeKiKooVee 30

Pelien henget: Sarjajohtoaan vankistanut Lempäälän Kisa pelasi kahden voiton Mestis-viikon. Molemmissa otteluissa LeKi oli pelillisesti niskan päällä vastustajiaan, mutta etenkin Heinolassa tarvittiin kauden erikoisin tuomariratkaisukin voiton eteen.

Tilanteessa 4–3 aivan ottelun loppuminuuteilla isäntäjoukkue Peliittojen eduksi Kisa sai hässäkän Peliittojen slovakki-veskari Adam Nagyn vartioimalle heinolalaismaalille. Kisa tuuletti ankarasti maalia ja videotarkistuksen jälkeen Niko Lahtinen kuulutettiin tasoitusmaalin tekijäksi. Jälkikäteistarkistelussa kuitenkin huomattiin, että kiekko ei koskaan maaliviivaa ylittänyt, joten tällä kertaa LeKi hyötyi tuomarivirheestä selkeästi.

Paikallispelissä KooVeeta vastaan Kisa vei ja vastustaja vikisi, mutta tamperelaisten Ilves-kentällisen ja etenkin kärkkään Juho Liuksialan kanssa LeKi oli ajoittain purjeessa. Voiton takuumies numero yksi oli kuitenkin hyvään torjuntavireeseen päässyt LeKi-molari Kimmo Rautiainen, jonka räpylä oli magneettimainen ja imi kaikki kudit itseensä.

Kuuselan kommentit: – Heinolassa hyödyimme tuomarivirheestä, mutta joskus näinkin päin. Pitkässä juoksussa ne menevät yleensä tasan, kuittasi Kisan valmentaja Miikka Kuusela ankaraakin jälkiporua aiheuttaneen tilanteen.

– KooVee-ottelu meni käsikirjoituksen mukaan, mutta tosiaan Liuksiala on niin nopea ja hyväkutinen, että hän jonkin kerran pääsi hätyyttelemään. Onneksi Rautiaisen Kimmo jatkoi alkukauden vahvaa pelivirettään. Kimmo on fiksu ja urheilullinen kaveri, hän on tehnyt hienon läpimurron miesten sarjoihin, kehui Kuusela veskari-Rautiaista.

Rautiaisen kommentit: – KooVee-peli oli jämäkkä esitys joukkueelta ja itseltäni myös huippumatsi. Hauskaa, kun tulee tasaisesti kuteja, ilakoi 20-vuotias Savonlinnan Pallokerhon kasvatti, joka siirtyi Tapparaan B-ikäisenä. Liigakaste Rautiaiselta on vielä tekemättä, mutta Mestiksessä on tällä kaudella vyöllä 17 ottelua mukavalla yli 91 prosentin torjuntavarmuudella. Maaleja Rautaiselle on tehty keskimäärin 2.35 per peli.

– Sakkime on henkisesti sitkeä. Nytkin oli KooVee-ottelussa pakeista koottu ketju, kun osa jätkistä oli sairastuvalla. Mutta sellaiset asiat eivät meihin vaikuta, näin kyetään voittamaan tiukkojakin pelejä, jatkoi Rautiainen mietintöään.

Väärä taklaaja: Viikko sitten peliselostuksessa kunnian kauden komeimmasta taklauksesta sai väärä mies. TuTo-pelin hienon ja puhtaan taklauksen teki Riku Väkiparta eikä Valtteri Lemmetty, jolle toki nostetaan pipoa tärkeästä KooVee-pelin tehdystä maalista. Lemmetty yhdessä kahden muun pakin eli Santeri Arousvan ja Ville Virtasen kanssa muodosti hyökkäysvitjan, joka siis oli myös tehokas koostumus.

Haaranen ratkaisi rankkarikisan: Kauden ensimmäinen voittolaukaus- eli rankkarikisa käytiin Heinolassa. Kisasta Kristian Tanus teki vuoren varman maalin ja Matias Haaranen toisen. Kun Peliitoista onnistui vain Mikko Rämö, tuuletti Kisa voittoa. Heinolan-ottelun vielä yksi erikoisuus nähtiin, kun tilanteessa 4–2 Peliitoille LeKi otti Rautiaisen pois maalilta. Uhkapeli tuotti Harri Kainulaisen kavennusosuman ja tasoitusmaalista jo aiemmin kerrottiinkin.

Yleisöennätys: KooVee-ottelussa nähtiin odotetusti Hakkarissa kauden suurin yleisörynnistys, kun paikalla oli 504 silmäparia. Myös hallin vipeissä ja aitioissa oli porukkaa paljon, muun muassa Lempäälän Toivojen masinoimana. Näin paikallispelistä kilahti kunnon europottikin LeKin kroonisesti tyhjään kassalippaaseen.

Mitä seuraavaksi?: Tulevalla viikolla on poikkeuksellisesti vain yksi ottelu, kun Savonlinnan Pallokerho saapuu keskiviikkona 5. joulukuuta Hakkariin.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.