Väylä ulkoiluun aurinkopaneelikentän aidan viereen

Olin keväällä tiedotustilaisuudessa Kuljuntien ja moottoritien välissä olevasta aurinkopaneelikentästä ja sen vaikutuksista.  Siellä keskusteltiin ja otettiin kantaa.

Yksi asia, joka tuotiin esiin, oli, että moottoritien alueen reunassa oleva hirviaita jätettäisiin irti aidattavasta alueesta.  Näin jäisi koirien ulkoiluttajille ja muille maastossa liikkujille väylä kulkea Kuljuntien alittavalta tunnelilta Orkontien ja Helsingintien väliselle pyörätielle.

Tämä toive, ja myös lupaus, ei näytä toteutuvan.  Kyseisessä metsikössä moottoritien laitaa kulkiessani törmäsin aitaan, joka on tehty aivan kiinni hirviaitaan.

Miksi tuonne ei jätetä sellaista 4–5 metriä leveää kaistaletta vapaaksi kulkea?  Siellä pääsisivät kävelijät, ja maastopyöräilijät kulkemaan.  Siellä on jo nyt muodostunut uusi polkupohja kulkien lähes koko ajan hirviaidan vieressä.  Tämä osoittaa, että tälle reitille on kysyntää ja tarvetta.  Se on ollut, ja olisi edelleen paikallisten ihmisten ulkoilureittinä, ettei koko aikaa tarvitse kävellä asvaltoituja väyliä.

Jos ja kun nyt on tarkoitus aidata koko paneelikenttä, eikö se pitäisi tehdä ympäri kunnollisella aidalla?  Hirviaita ei ole saman tasoinen aita kuin nyt paneelikentän etelälaitaan noussut uusi aita.

 

Kari Haverinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.