Luonnoksessa linja 55 päättyy Hervantaan – Vesilahti: ”Monien työmatka pidentyy”

Tampereen tulevaa raitioliikennettä ollaan sovittamassa yhteen kaupunkiseudun bussiliikenteen kanssa. Tampereen seudun joukkoliikenteen Linjasto 2021 -luonnoksessa on esitetty muun muassa, että bussilinja 55 kulkisi tulevaisuudessa välillä Vesilahti–Hervanta. Hervannasta matkan olisi tarkoitus jatkua esimerkiksi raitiovaunulla Tampereen keskustaan.

Linjasto 2021 -luonnoksesta on pyydetty kunnilta lausuntoja. Vesilahti toteaa lausunnossaan työmatkapendelöinnin suuntautuvan Hervannan lisäksi voimakkaasti Tampereen keskustaan.

– Mikäli linja 55 päättyy Hervantaan, monien vesilahtelaisten työmatka pidentyy sekä vaihtojen määrä ja sitä kautta odotusaika lisääntyy, lausunnossa todetaan.

– Linja 55 on myös keskeinen osa Vesilahden koulukuljetusverkostoa. Narvan suunnasta yläasteella käyvät koululaiset ja kunnan ulkopuolella toisen asteen oppilaitoksissa käyvät opiskelijat käyttävät linjaa 55. Toisen asteen opiskelupaikkoja on enemmän Tampereen keskustassa kuin Hervannassa. Linja 55 palvelee myös lempääläisiä joukkoliikenteen käyttäjiä, Vesilahti linjaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.