Yritys tai kotitalous, voitko työllistää nuoren?

– Osalla nuorista on jo varmasti kesätöitä tiedossa, mutta paljon on niitä, jotka eivät tiedä, mitä tekisivät. Hankkeen kova tavoite on, että kaikki ysit saataisiin kesätöihin, kuvaa toiminnanjohtaja Riina Markkola Pirkkalan-Lempäälän 4H:sta meneillään olevaa hanketta.

4H-järjestö on käynnistänyt kuudessa pirkanmaalaiskunnassa hankkeen, jonka tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.

Hankkeen puitteissa 4H-yhdistykset kouluttavat ja valmentavat nuoret sekä tukevat työantajia nuorten rekrytoinnissa. Pirkkalan-Lempäälän 4H-yhdistys etsii nyt mahdollisia työnantajia.

Kesätyötä voivat nuorille tarjota niin lempääläisyritykset kuin erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet.

– Toivomme, että paikalliset yrittäjät ja yhteisöt miettisivät, miten nuoria voisi työllistää ja löytyisikö heiltä hommia, jotka tämän ikäisille sopisivat. Tekemätöntä työtä varmasti löytyy, Markkola sanoo.

– Kun nuorta vaan opetetaan, niin kyllä hän oppii. Nuorilla on ripeät kädet ja avara mieli.

4H toteuttaa hankkeen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Projektissa koulutetaan nuoria yrittäjyyteen, henkilökohtaisen talouden hallintaan ja työelämätaitoihin liittyvissä asioissa.

Projektin pilottialueina on kuusi pirkanmaalaiskuntaa; Juupajoki, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun ja Ruovesi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.