"Tulemme näkemään suuria pakolaismassoja ja Suomeenkin tulee ihmisiä hakemaan turvaa"

Suomi kestää tulevat koettelemukset

Tanssia, runonlausuntaa, musiikkia. Itsenäisyyspäivän juhlassa saatiin nauttia kulttuurista monipuolisesti. Päivän päätösesityksestä vastasi Lempäälän Mieskuoro.

Tulevaisuus voi tuoda ikäviä asioita. Maailman väestön yhä kasvaessa tullaan näkemään suuria pakolaismääriä. Myös Suomeen saapuu ihmisiä hakemaan turvaa.
– Minä luulen, että suomalainen yhteiskunta tulee kestämään koettelemukset. Uskon ensinnäkin siihen, että pienenä ja suhteellisen ketteränä yhteiskuntana me kykenemme sopeutumaan eri tilanteisiin paremmin kuin muut yhteiskunnat maailmassa, totesi Itsenäisyyspäivän juhlapuheen Virta-kampuksella pitänyt historian ja yhteiskuntatieteen opettaja Jarmo Lehtinen.
Lehtinen viittasi sodan jälkeisen Suomen menestystarinaan, jonka ytimessä on ajatus keskinäisestä vastuusta, yhteisistä perusarvoista ja tavoitteista.

Juhlapuheen pitänyt Jarmo Lehtinen pohti Suomen tulevaisuuden haasteita maapallon väestön kasvaessa.

– Uskon, että suomalainen yhteiskunta selviää koettelemuksista. Itse asiassa se on jo kovissa tilanteissa painetestattu.
Koettelemuksista selvitään, kun vanhemmat sukupolvet kykenevät tässä ajassa ja tulevaisuudessa olemaan epäitsekkäitä.
– Kykenemme olemaan avuksi toisillemme, vaikka se merkitsisi omasta mukavuudesta, ajasta ja tilasta, ehkä rahastakin luopumista. Että me teemme toisillemme hyviä palveluksia ja puhumme toisistamme selän takana hyvää.
– Meidän on pakko tehdä niin, koska meitä nuoret katsovat. Meiltä he ottavat ihmisen mallin, Jarmo Lehtinen sanoi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.