Ykkösketju vastasi haasteeseen

Kuva: Antti Raunio
Ikitaistelija Tommi Välimaa tsemppasi välillä ilman mailaakin, kun LeKi löi SaPKon maalein 5–2 ja jatkaa sarjajohtajana.

LeKiSaPKo 52

Pelin henki: Poikkeuksellinen vain yhden ottelun Mestis-viikko tuotti kolme lisäpistettä sarjakärki Lempäälän Kisalle. Kotipeli Savonlinnan Pallokerhoa vastaan oli alusta alkaen LeKin heiniä, sillä jo avauserässä joukkue takoi kolmen maalin kaulan, jota se fiksusti suojasi läpi pelin. Tähtipelaaja Niclas Luceniuksen lähdön jälkeen huhuiltiin kokeneemman kaartin eli lähinnä ykkösketjun Anton OllikainenJanne SeppänenSanteri Vuoti tehojen perään. Nyt ykköstrio oli loistovireessä iskien peräti neljä osumaa. Kukin ketjun pelaajista onnistui huikeasti: Janne Seppänen 1 + 2, Santeri Vuoti 2 + 1 ja Anton Ollikainen 1 + 2.

Kuuselan kommentit: – Kyllä tehopisteet maistuivat ykkösvitjan äijille. Seppäsen Janne oli edellisen pelin syrjässä kolhun takia, mutta onneksi pääsi vähällä ja palasi nopeasti. Maalissa Rautiaisen Kimmo jatkaa hienoa torjuntatasoaan. Toisessa erässä olimme ajoittain purjeessa, silloin Kimmo hyvillä torjunnoillaan jelppasi meitä, valmentaja Miikka Kuusela jakoi kehut ratkaisupelaajille.

Erot sarjassa pienet: Vaikka LeKi porskuttaa sarjajohtajana, ei vielä kannata alkaa kasvattaa playoff-partaa. Erot sarjassa ovat pieniä ja runkosarjaa on jäljellä vielä kutakuinkin puolet jäljellä. Kisan johtomarginaali kakkosena olevaan Kokkolan Hermekseen on kaksi pistettä, mutta Hermeksellä on peli vähemmän pelattuna. TuTo on odotetusti hiipimässä kärkikahinoihin ja on nyt kolmantena viisi pistettä LeKin takana. Viime kauden mestarilla Keuruun KeuPaHT:lla on ollut jopa odotettuakin hankalampi kauden avaus, joukkue on yhdeksäntenä eli pudotuspeliviivan alapuolella, eroa Lekiin on kuitenkin vain 12 pistettä. Sarjajumbona on KooVee, joka on koonnut pisteitä 18 kappaletta, kun niitä LeKin plakkarissa on jo 47.

Mitä seuraavaksi?: Ennen joulutaukoa lempääläisillä on vielä kova rypistys edessä, kun keskiviikkona bussi vie LeKin Kokkolaan kärkipeliin Hermestä vastaan. Perjantaina eli 14. joulukuuta Hakkariin saapuu Imatran Ketterä ja lauantaina LeKi matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.