Maakalantielle tehdään korotettuja suojateitä, Kuokkalassa Koukkupolku etuajo-oikeutetuksi

Maakalantien ja Hopearaitin risteykseen on muun muassa tulossa korotettu suojatie. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän Maakalantielle rakennetaan korotettuja suojateitä. Muutoksilla halutaan parantaa Maakalantien liikenneturvallisuutta.

Asiasta oli keväällä jätetty kuntalaisaloite, jonka mukaan tiellä ajetaan kovin nopeuksin kohti Turuntietä. Tiellä on voimassa 40 km/h nopeusrajoitus. Aloitteen pohjalta Maakalantiellä mitattiin ajonopeuksia ja tulosten perusteella tielle suunniteltiin liikenteen rauhoittamistoimenpiteitä.

Korotetut suojatiet rakennetaan Sulkolantielle, Hopearaitin ja Rinnekujan risteyksiin nykyisten suojateiden tilalle.

Kustannusarvio muutoksille on noin 6000 euroa.

Kuokkalassa Tärräntien ja Koukkupolun risteysalueelle tehdään myös muutoksia liikenneturvallisuussyistä. Syyskuussa jätetyssä kuntalaisaloitteessa vedottiin alueella liikkuviin koululaisiin, koviin ajonopeuksiin ja risteyksessä huonoon näkyvyyteen. Lempäälän yhdyskuntalautakunta päätti muuttaa Koukkupolun etuajo-oikeutetuksi liikenteen suunnaksi ja osoittaa risteyksessä Tärräntien pohjoisen ja koillisen suunnasta tulevan liikenteen väistämisvelvolliseksi liikennemerkillä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.