Herralankosken kalastajat tarjoavat aattona jouluruuan vähäosaisille

20 litraa lohisoppaa, joulupukki vierailee

Tervetuloa joululounaalle! Herralankosken joulutontut: edessä istumassa Seppo Hakala (vas.), Mikko Kalavainen ja Tanja Toivonen. Takana Pertti Särkkä (vas.), Jesse Sumanen, Timo Virtanen, Reijo Sumanen ja Ali Alzuhairi. Kuva: Erkki Koivisto

Kuokkalankoskella aktiivisesti toimiva kalaporukka järjestää Lempäälässä Herralankoskella Katepalintie 19:ssä jouluaattona maanantaina 24. joulukuuta kello 14 jouluruokailun vähävaraisille. Ensi alkuun aktiivit toivoivat etukäteisilmoittautumisia, mutta siitä on luovuttu ja haluttu pitää osallistumiselle kynnys matalana. Paikan päälle voi tulla, jos siltä

Herralankoskella paikkoja laitetaan jo joulukuntoon. Kuusen koristelussa Tanja Toivonen ja Reijo Sumanen. Kuva: Erkki Koivisto

tuntuu.

Kala-aktiivit ovat kustantaneet tarjottavat omistaan ja osin lahjoittajien tuella. Tarjolla on 20 litraa lohisoppaa, 10 litraa hirvikeittoa, leipää ja levitteitä, kinkkua, laatikoita, lihapasteijoita, joulutorttuja, kahvia ja kuumaa mehua.

Tietysti myös joulupukki saapuu jakamaan suklaata pikkuväelle.

– Tarjottavaa on ainakin  sadalle hengelle. Haluamme lausua kiitoksemme kaikille yksityisille lahjoittajille, erityisesti Lehtimäen perheelle, Mirka Kuuselalle sekä Katepal Oy:lle, laatikot toimittaneelle Saarioisille ja valmiit kinkut lahjoittaneelle K-market Ruotulalle, sanoo kalaporukan tiedotusvastaava Tanja Toivonen.

Ruuankäsittelijöillä on hygieniapassit suoritettuna. Muutaman tunnin kesävän ruokailutilaisuuden ajan paikalla on virallinen järjestyksenvalvoja häiriöiden estämiseksi.

 

Idea tempauksesta syntyi ihan spontaanisti hetken mielijohteesta.

– Menin kirjoittamaan Facebookin annetaan/otetaan vastaan -ryhmässä, että kalamiehet voisivat järjestää jouluaterian vähäosaisille Herralankoskella. Koskiporukka innostui oitis ajatuksesta. Tästä voisi koittaa kehittää perinteen, jouluiseksi koristellun laavun äärellä Herralankosken rannalla piippuaan tuprutteleva idean isä Reijo Sumanen toteaa.

Valmistelut ovat jo pitkällä. Rannassa on jouluvalot ja kuusikin koristeltu. Aaton ateriointihetkeen tunnelmaa luomaan sytytetään lisäksi jätkänkynttilöitä ja kotaan tulet.

Samalla, kun ruoan tarjoavat Herralankosken kalamiehet toivottavat vähävaraiset jouluaterialle, he ilmoittavat ottavansa myös apua vastaan henkilöiltä ja muilta tahoilta, joilla on jotain tarjottavaa.

– Rahaa emme käsittele emmekä ota vastaan, mutta tavara ja kaikki muu apu kelpaa. Jos haluaa auttaa, voi käydä kaupassa ja toimittaa ostoksensa lahjoitettavaksi, Tanja Toivonen sanoo.

– Otamme vastaan ihan mitä tahansa ruoka-apua laitettavaksi eteenpäin. Noin kolmellekymmenelle annetaan jouluisen aterioinnin päälle vielä läksiäislahjaksi ruokapussi mukaan, sanoo Reijo Sumanen.

Mahdollisista lahjoituksista voi olla yhteydessä Tanja Toivoseen osoitteessa tanjamtoivonen@gmail.com.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.