Hieno lentissyksy päättyi kotivoittoon nuorisomaajoukkueesta

LeKin libero Jyri Niemi oli liekeissä Kuortane-pelissä ja palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Kisa klaarasi raskaan lentopallosyksyn erinomaisesti. Joukkue kokosi 15 ottelusta 12 voittoa ja koki vain kolme tappiota. Joulunviettoon LeKi lähtee historian kovatasoisimman sarjan kolmantena. Viimeisen jouluomenan joukkue pureskeli perjantaina 14. joulukuuta, kun LeKi löi Kuortaneen 19-vuotisten maajoukkueen erin 3–1. Kuortanetta vastaan LeKi hurmasi avauserän, joutui sitten syöttöpeliään parantaneen nuorisomaajoukkueen ankarasti ahdistamaksi, mutta oli lopulta rutinoidumpi ja kotiutti kaikki kolme pistettä itselleen.

– Kyllä päällimmäisenä fiiliksenä on, että olemme onnistuneet tekemään monia asioita oikein. Syksyllä oli haasteita, kun sairastumisia ja erilaisia vaivoja oli useammalla miehellä, mutta tiiviillä joukkuehengellä pahatkin hetket hoidettiin kunnialla, ymppäsi konkariluotsi Tapani Nyström syyspuolta yhteen.

Joukkueen pikkujouluissa myös pelaajisto hyrisi tyytyväisyyttään, vaikka kaikki tietävät kauden olevan pahasti kesken. Sesongin huipennus odottaa maaliskuussa, kun pudotuspeleissä erotellaan jyvät ja akanat toisistaan.

– Meillä on koossa ikärakenteeltaan ihanteellinen sakki. Nuoria kunnianhimoisia kavereita, kova konkarinelikko ja muutama sitten tällainen ”väli-ikäinenkin”. Uskon, että kun saadaan paras peli esiin tasaisesti erästä toiseen, meillä on saumoja hienoon kevääseen, mietti Kuljussa asuva keskitorjuja Teemu Koivunen.

Lempääläisyleisön ja koko joukkueen lemmikkipelaajaksi on noussut aina hyväntuulinen tsemppari libero Jyri Niemi. Esimerkiksi Kuortane-ottelussa Niemi konttasi ja ryynäsi pitkin parkettia pallojen perässä tehden useita huippupuolustuksia, joilla koko joukkueen fiilis nousi. Hiukan yli kaksikymppiset yleispelaajat Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä ovat tuoneet huiman hyökkäysuhan ja ovat molemmat erinomaisia syöttäjiä, kun hyvä päivä osuu kohdalleen. Siirilä paukutti puolentusinaa ässää Kuortanetta vastaan, yhden niistä ottelupallossa.

Pian 39 vuotta täyttävä Anssi Vesanen sairasteli syksyn, mutta on pikku hiljaa pääsemässä teräkuntoon. Vesanen on ollut viimeisimissä peleissä joukkueen tehokkain lyöntimies.

LeKin kiirastuli koittaa tammikuussa, kun se kohtaa sarjan kärkikaartista kuukauden sisään neljä kovaa vastustajaa eli Maaningan, Joensuun, Kyyjärven ja TuTon. Näiden pelien jälkeen selviää, onko LeKi sajan kärkitriossa vai lähteekö se pudotuspeleihin sijahaarukasta 5–7.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.